[6N2] Nie działające szyby elektryczne

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

G
GIE
Newbie
Newbie

[6N2] Nie działające szyby elektryczne

Post autor: GIE »

Witam, w moim polo nie działa w ogóle szyba pasażera oraz zacina się szyba pasażera (wygląda to tak że musze klikać na przycisk i stopniowo sie unosi lub opuszcza)
Byłem u mechanika to stwierdził że do wymiany jest w obu drzwiach cały mechanizm jednak one są zależne od modelu...
Czy to prawda?

Polo 6N2 1999r 1.4 TDI ozn. silnika AMF
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Po pierwsze może Cię chcieć z kasy zedrzeć. Przyczyną mogą być zaśniedziałe wtyczki w przełącznikach. Sprawdź, je wyczyść.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""GIE""]nie działa w ogóle szyba pasażera oraz zacina się szyba pasażera[/quote]
cos pomieszałeś....

temat był już poruszany kilkukrotnie...wystarczy poszukać

mechanizm może wystarczy dobrze przesmarować, a nie wymieniać...co pewnie mechanik by zrobił
mechanizmy można podzielić na te z 6n (94-99) orz 6n2 (99-01) dodatkowo inne były w wersjach 3 i 5 drzwiowych
kolejnym powodem takiego zachowania szyb mogą być, jak napisał wyżej kolega, zaśniedziałe styki kostek przełączników w boczkach lub zużyte same przełączniki - wymagałoby to sprecyzowania które dokładnie nie działają bo mamy w sumie 3 przełączniki...

skąd jesteś? chyba ze to tajemnica...
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Zrobiłem lekki odkop i pewnie autor tematu już nie odpisze.. Szkoda, że na forum jest tak dużo osób, które rejestrują się tylko po to by jednego posta napisać.. Sory za offtop.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”