[6n] przepływka?

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

d
damianopole
Newbie
Newbie

[6n] przepływka?

Post autor: damianopole »

Witam wszystkich serdecznie.Mam takie pytanie,moje POLO VARIANT 1.6 (bez gazu) po podłączeniu vaga zaniepokoiła mnie temperatura AIR INTAKE WYNOSIŁA 126 stopni:(Po tym wszystkim zacząłem wszystko sprawdzać,na zegarach temp około 70st na vagu jeszcze mniej,to wsadziłem termometr do zbiorniczka i auto chodziło do czasu aż wentylatory się włączyły i termometr pokazal jakieś 91st czyli OK i chłodziło aż spadło do 85st czyli też OK niby wszytko działa jak powinno.W poniedziałek dam nowy czujnik temperatury i zobaczymy co pokarze,ale niepokoi mnie te 126st z kolei czytałem że ma być miedzy 120 a 130C.Dzięki za pomoc i przepraszam za marudzenie.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

AIR INTAKE - czyli temperatura powietrza zasysanego przez silnik,a ty mówisz o wskazaniach z deski które pokazują temperaturę cieczy....

podaj kod błędu a nie sam jego skrócony opis, bo nic on nie mówi
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

W 1,6 nie ma przepływki i tak jak Marcin pisze to jest temperatura zasysanego powietrza a nie cieczy.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”