[6R] Uszczelka w ramie drzwi źle zamontowana? Oto fotki...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marek.litwin
Raczkujący
Raczkujący

[6R] Uszczelka w ramie drzwi źle zamontowana? Oto fotki...

Post autor: marek.litwin »

Witam,
przed świętami wymieniałam w ASO uszczelkę w ramie drzwi przednich.
Normalnie w drzwiach przednich od strony kierowcy, gdzie fabryczna jest wygląda to tak:
http://imageshack.us/a/img26/712/dsc0003gq.jpg
Natomiast od strony pasażera gdzie wmontowano nową, ponieważ fabryczna przepuszczała i świst był przypasowanie uszczelki do boku kokpitu wygląda tak:
http://imageshack.us/a/img407/533/dsc0001gnc.jpg i tak http://imageshack.us/a/img13/3074/dsc0002cl.jpg
Powinienem jechać do poprawki? powinno tak wyglądać dopasowanie uszczelki do boku kokpitu? Poczekać aż się ona ułoży czy ewidentnie widać tu nierzetelność roboty? Co radzicie?
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Odwalili lipe,do poprawki.Przeciez ona sie nie rozszerzy,zeby tak przylegac jak ta fabryczna.

hamuj język kolego. nie jesteś pod buską z piwem!
czaja
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Nawet jak już nie świszczy wiatr to jedź i niech poprawią widać ewidentnie fuszerkę przy montażu Powinna być tak samo założona jak u kierowcy :)
m
marek.litwin
Raczkujący
Raczkujący

ale beda musieli nową zamawiać i na nowo nową zakładać czy tą już zamontowaną można poprawić?
m
marek.litwin
Raczkujący
Raczkujący

pojechałem dziś do ASO, pokazałem to kierownikowi serwisu, podjechał on na blacharnię, 30 min poczekałem i auto gotowe. Powiedział, że uszczelka została źle założona i przeprosił, że musiałem jeszcze raz przyjeżdżać. Mimo wszystko sprawę załatwili na miejscu, bez zbędnego gadania, bez żadnych kwitów i wygląda już wszystko normalnie jak fabrycznie. Także mino wpadki pochwała dla Benepol Szczecin za zachowanie na poziomie i natychmiastową rzetelną poprawę. Mino wszystko Bepenol o wiele lepszy niż Łopiński w Szczecinie - nawet po tej wpadce:) W Łopińskim jest standardowy tekst - albo ten typ tak ma, albo udowadnianie, że tylko ja jestem niezadowolony - a właśnie była u nich "klientka", która tylko u nich spotkała się z rzetelnym pojęciem i ona ich bardzo chwaliła:) No cóż wolę rzetelną, natychmiastową poprawkę z przeprosinami niż czcze gadanie, czekanie i pseudo podejście do klienta u Łopińskiego. Każde miasto ma jakieś swoje za i przeciw w sprawie ASO VW - znając sytuacje w Szczecinie i będąc klientem zmorą:) polecam tylko Benepol, w Szczecinie - oczywiście.
c
chemik989
Newbie
Newbie

Post autor: chemik989 »

odświeżam temat bo tez mi świszczy od strony pasażera w prawym górnym rogu szyby od ok. 80 km/h i mysle o wymianie bo trochę irytuje :)

Wie ktos jaki jest koszt wymiany tej uszczelki w ASO lub poza ASO ?

pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”