wczoraj podzwonilem po szrotach i udało mi się dorwać kompletne zawieszenie za 40zł za stronę, auto po spaleniu silnika, ale prawie nowki amory z tyłu było i jeszcze na miejscu je zdemontowalem. a więc wpada jeszcze ori zawieszenie na przegląd, a z gwintem będę kombinowal, tokarza mam który już kiedyś takie talerzyki robił, ale że dostałem zestaw ori mocowań, próbuje je wrzucić na tokarke która mam w domu, i przerobić tak aby to pasowało na sprężyne z gwinta. jak będą efekty to wrzuce zdjęcia. zawsze się później komuś może przydać.
Kurcze, dawno mnie tutaj nie było, ale miałem kupę roboty w domu, niestety pożar od ładowarki z telefonu no i cały dom do kapitalnego remontu, ale jestem dobrej myśli.
Polo jeździ ma się dobrze, parę rzeczy się pozmieniało ale to napisze jak będzie miał więcej czasu, w skrócie to wpadła dokłada Gti, lampy obklejone folia no i gwint. Chociaż więcej miale z nim problemów niż narazie mogłem się nacieszyc, bo wszystko tylko na szybko. Ale ogólnie auto siadło, jest lepiej, tylko komfort to inaczej wygląda. Ale to opiszę później.
można by trochę skręcić przód jeszcze (1-2cm) bo wydaje się być wyżej od tyłu
osobiście nie podobają mi się te czarne lampy z tyłu, ale każdy ma inny gust
No przód jest jak mówisz 1cm wyżej. Jeszcze nie miałem czasu żeby auto postawić na prostym i pomierzyc. Dobrze ze z przodu nie trzeba ściągać koła żeby dość do gwintu. Aczkolwiek i tak musze lewa stronę wyciągnąć rozkręcić i wyciągnąć amor, zaraz po założeniu jak dostanal obciążenie to wyciekł. Trzeba pomierzyc i dobrać jakiś zamiennik bo ceny fk kosmos.
Lampy zawsze dymione mi się podobały i dlatego sobie obkelilem folia. Efekt dla mnie Bomba, w dzień jeźdze tak i tak na ledach wiec z tyłu nic nie świeci, ale noca moim zdaniem lepiej widać światło. Bo świeci to bardziej równomiernie i w wyznaczonym miejscu a tak to zawsze miałam wrażenie ze się zlewa.
A i miałbym pytanie. Po są są w tych gwintach montowane re sprężyny pomocnicze ? Z przodu ona jest scisnieta na mxa to tak jakby jej nie było ? No chyba ze źle ja zamontowalem, od dołu ?
[quote="Robson_94"]Trzeba pomierzyc i dobrać jakiś zamiennik bo ceny fk kosmos. [/quote]
do gwintu zamiennika nie dostaniesz, poza tym jak będziesz robiło to obie strony
możesz oddać do regeneracji
[quote="Robson_94"]Po są są w tych gwintach montowane re sprężyny pomocnicze ?[/quote]
różne są opinie
jedni mówią że po to aby sprężyna nie latała przy podniesieniu auta w górę (nie mam i nie lata)
drudzy że aby spełniało normy TUV które traci po ich wyjęciu, bo można opuścić niżej auto
więc cholera wie
Zostawiłem ta ori przelotową z wycieraczki, a brak załatwił mi zaślepki które montuje w drzwiach, te gumy maskujące śruby i jedna miała idealna średnicę na te otwór z ori. Trzyma nie przecieka. Tylko ze jest to trochę wypukłe. I nie za bardzo się podoba z bocznej perspektywy. Ale znajomy ma drukarkę 3d i ma mi zrobić normalny korek płaski, z gwintem na średnich otworu, między tym walne jakieś oringi i powinno być cacy. Ale to się jeszcze tworzy.
[quote="Marcin86c"][quote="Robson_94"]Trzeba pomierzyc i dobrać jakiś zamiennik bo ceny fk kosmos. [/quote][/quote]
do gwintu zamiennika nie dostaniesz, poza tym jak będziesz robiło to obie strony
możesz oddać do regeneracji
A orientuje się ktoś czy na Śląsku są takie zakłady gdzie regenerują amory ?
Ładne polo na codzień. A co do gleby to wśród ludzi lubiących takie zabawy mówi się "Jazda bez gleby to jak sek z kobietą bez cyckow; niby jest fajnie ale czegoś brakuje"