Witam, posiadam polo 6n gti,auto ma teraz ok.150koni. Mam problem ze sprzęgłem mniej więcej co 8tys. kilometrów zaczyna slizgać sie sprzeglo.Czy ktoś mógłby mi pomóc z poradą czy mógłbym dopasować mocniejsze sprzęgło od czegoś innego ? Bardzo dziękuję.
Wszystko sie da ale pytanie czy warto i po co ja bym proponował sprawdzić czy nie ma gdzieś wycieku na sprzegło bo te 30konia wiecej raczej by nie jarały sprzęgła jak jakiś turbo monster moze cos jest źle złożone docisk zajechany albo coś
genialnie,nie wiedziałem,że 6n2 ma hydraulikę.A samo sprzęgło 6n i 6n2 jest takie samo? Chętnie założyłbym skrzynię z któtszymi przełożeniami.Ktoś coś może wie na ten temat? Proszę o poradę.
tdi ma hydro akurat z tego co udało mi się ustalić
niektóre lupo też
więc na pewno da się to zrobić
poza tym widziałem temat na angielskim forum swapu AFN do Caddy 6k.. w którym zmieniano sprzęgło na hydrauliczne z linkowego, bo takiego wymagała skrzynia
z resztą skrzyń 5b na linki + hydro jest kilka więc wykombinować się coś da... niestety na większy blok (np 1.8T i 1.9tdi) z tego co się dowiedziałem, bo rozważałem swap na AFN swego czasu