regulacja fotela

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Maniak90
Raczkujący
Raczkujący

regulacja fotela

Post autor: Maniak90 »

Witam
Mam taki problem w moim polo nie dziala regulacja oparcia fotela pasazera chodzi o to kolo.
Gdy kupilem auto to oparcie mozna bylo normalnie cofac a przyblizanie ledwo dzialalo trzeba bylo duzo krecic to sie powoli podnosilo, na chwile obecna mozna cofac i nie da sie zblizyc.
Zauwazylem ze to kolo jest bardziej luzne niz u kierowcy dlatego probowalem je dokrecic i odkrecic ale sroba nie chce ruszyc.
Co zrobic?
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

witam ja u siebie w polusi mam taki sam przypadek też moge położyć siedzenie ale ciężko jest je spowrotem cofnąć. Przyglądałem sie temu i prawdopodobnie te koło sie wyrobiło już, musiał byś podjechać na szrocik i sprubowac wymienic;) do śróby użyj WD40 moze uda sie ja ruszyc;)
pozdrawiam
M
Maniak90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Maniak90 »

Tak myslalem ze pewnie tylko kolo do wymiany ale wolalem zapytac zeby niepotrzebnie nie kupowac.
A tak wogole to watpie zeby na szrocie sprzedali samo kolo i do tego nie wiadomo po jakim czasie by sie znowu wyrobilo, dlatego kupilem z allegro nowe http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=743376458

dzieki za pomoc, zobaczymy co z tego bedzie

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie moich foteli, a mianowicie chodzi o stan tapicerki i gabki fotela kierowcy.
Fotel jest przetarty na oparciu do tego bialego materialu a na siedzisku tez niewiele brakuje do dziury, gabki tez wykruszone i przelamane.
Czy da sie jakos naprawic te przetarcia, Naszyc jakas late czy oddac do tapicera? ile by kosztowala taka naprawa bo dziura robi sie coraz wieksza.
Dodam jeszcze ze fotele oryginalne G40
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”