[9N] Polo 1.4 16V 75KM- dwa katalizatory?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
halabalala71
Początkujący
Początkujący

[9N] Polo 1.4 16V 75KM- dwa katalizatory?

Post autor: halabalala71 »

Panowie czy w tym modelu sa dwa katalizatory? Mam jeden ten taki co za nim siedzi druga sonda i mam tez taką puche zaraz za kolektorem wydechowym, zlaczona z kolektorem.

Jesli obydwa to katy to ktory sprawdzac pod kątem tego ze jest uszkodzony/zapchany
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam
Katalizator jest jeden - ten z drugą sondą. W dieslach bywają dwa.
Ta pierwsza pucha za kolektorem to jest elastyczne połączenie wydechu z kolektorem.

Pozdrawiam
h
halabalala71
Początkujący
Początkujący

Post autor: halabalala71 »

Chyba jednak sie mylisz kolego, po pierwsze nie chodzi mi o lacznik elastyczny (tz.plecionka) tylko o puche ktora jest zespawana razem z kolektorem wydechowym, u mnie taka jest. Dzwonilem do VW i wg ETki rzeczywiscie sa u mnie dwa katalizatory... Popie...... ich, niedosc ze jeden to problem, to mi doje.... dwa katy. Gosciu z VW mowil ze akurat moj model to koncowka 2003r. i ogolnie silnik ma troche zmian w porownaniu do standardowego bby. Chodzi cos o normy spalin, mowil cos ze moj juz jest Euro 4 a normalnie bby to są Euro 3.

Czy ktos z was wie ktorego karalizatora robi sie test kiedy robie go vcds wchodzac w bloki pomiarowe? Czy tego z kolektorem czy tego za ktorym sonda druga jest?
N
NewVagUser
Newbie
Newbie

Post autor: NewVagUser »

Są 2 katalizatory w tym silniku. Robi się test drugiego.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 sty 2017, 17:05 przez NewVagUser, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”