[86c2f] Pompa paliwa ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

[86c2f] Pompa paliwa ?

Post autor: ChaosVego »

Polo 86c2f Coupe 1.3 AAV

Witam. Jakiś czas temu w moim polo został wymieniony bak (zrobił to mechanik gdyż ja nie mam dostępu do kanału). Po wymianie baku pojawił się problem, że gdy zatankowałem za 20l, na zegarach pokazało 20l więc myślałemże jest git. Niestety przejechałem 100km, nadal pokazywało 20l. Myślałem, że źle patrzyłem na początku lecz dziś po przekroczeniu 200km patrzę i nadal pokazuje 20l. Pojechałem do tego mechanika, poprawił coś bo bak był zrobiony jakoś dziwnie, że tam gdzie pływak się zatrzymywał był wypukły kawałek. On wziął to i wyciął i teraz niby pokazuje prawie 10l więc raczej dobrze tylko że słychać straszne buczenie pompy.

I teraz tak, myślicie że jest już bardzo mało paliwa i dlatego pompa tak zaczęła głośno chodzić czy coś się uszkodziło gdy mechanik poprawiał ten pływak ?
Dodam że polo jeździ normalnie, tzn obroty nie falują przyspiesza jak przyspieszało tylko pojawił się ten denerwujący dźwięk.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

U mnie też jest takie buczenie, ale to raczej przez wibracje pompy, Stary zbiornik miał pewnie konserwację na sobie i nie było takiego dźwięku jak na gołym zbiorniku ;)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

No tylko właśnie te buczenie podczas jazdy słychać dopiero od dziś jak mechanik poprawiał pływak :C
A przedtem (już na nowym zbiorniku) działał normalnie.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Wyjmij ją i sprawdź co tam zrobił, wyjąć ja wyjmiesz mechanikiem nie trzeba być, wystarczy płaski śrubokręt i wystarczy puknac i wyjąć, nic raczej nie popsujesz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”