[6N] Zawieszenie gwintowane czy sportowe ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

[6N] Zawieszenie gwintowane czy sportowe ?

Post autor: Dawidoo »

Witam :) I mam takie pytanie jak w temacie dokładnie chodzi mi na czym lepiej się jeździ i jak długo się pojeździ na takim zawieszeniu na naszych drogach ? Czy lepszy jest gwint czy sportowe ? Mam teraz gwint i prawdopodobnie wylał mi się amortyzator i teraz nie wiem co mam zrobić dalej może ktoś coś podpowie czekam na wypowiedzi i Pozdrawiam.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

gwint = beton , sportowe jakis tam komfort . Musiales niezle walic po dziurach ze ci wylal , ja juz 2 rok jezdze na ta tesko i wszystko jest ok
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Czyli lepszy jest gwint ja jeszcze dokładnie nie wiem czy się wylał to są takie stwierdzenia ale włożyłeś nowe sobie a ja już kupiłem auto z gwintem i nie wiem jak długo jest założone bo jak patrzałem to gwint co się reguluje zawieszenie to pordzewiały i nie da się go ruszyć :) zastanawiam się z jakiej firmy kupić w ogóle zawieszenie gwintowane najlepsze to jest weiteca.
A
Anonymous

jak masz wolne 2000 to polecam gwint firmy AP, znajomy na nim jezdzi w 6n2 i jest bajka
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Mam okazje kupić gwint z weiteca z forum tutaj i dlatego pytam czy mam założyć dalej zawieszenie gwintowane czy sportowe.Kupisz porządne masz na lata a jak kupisz gorsze to lipka :)
A
Anonymous

[quote="marcc_Jr"]gwint = beton , sportowe jakis tam komfort[/quote]
takich głupot to jeszcze nie widziałem!
"beton" masz jak kupisz najtańszy gwint jaki się da kupić i go skręcisz aż siądzie na odbojach...
"sportowe".. pomijam fakt że sportowe to ono jest tylko z nazwy... też może być bardzo twarde

[quote="Dawidoo"]jak patrzałem to gwint co się reguluje zawieszenie to pordzewiały i nie da się go ruszyć :) zastanawiam się z jakiej firmy kupić w ogóle zawieszenie gwintowane najlepsze to jest weiteca.[/quote]

Gwint przed zimą należy dobrze nasmarować smarem grafitowym (pod nakrętkami też). Ja jeszcze okleiłem taśmą.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/S ... directlink
Jak widać poniżej taśmy jest pordzewiałe mimo że to Weitec TX+ w ocynku, ale lata i drogowcy robią swoje...

Jak możesz kupić weiteca to polecam jako markę, najlepszy nie jest bo te najlepsze kosztują tyle co twoje auto ;)
Niektóre Weitec maja wyciągany wkład amortyzatora który można wymienić na nowy albo oddać do regeneracji (tak jest u mnie).
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Rozumie ale generalnie jest lepszy gwint a weitec firma jest dobra a są lepsze firmy jeszcze ?
A
Anonymous

KW na przykałd
Weitec i ST-Suspension (taki weitec na nasz rynek) są markami należącymi do KW
http://stpolska.pl/
http://grupakw.pl/pl/2/kw (e-shop weitec nawet kieruje na stronę ST)
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Ale ceny są super widzę :) lepiej używkę kupić:)
A
Anonymous

za jakość się płaci ;)

niedawno był używany gwint AP na allegro za 950zł ale do 6n2 (inne sprężyny przednie)
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

No wiem ale nowe się nie opłaca do takiego auta lepiej używkę i będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
iparts
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: iparts »

Bierz pod uwagę to, że kupując używkę zawsze jest ryzyko, że trafisz na "mocno wyeksploatowaną" albo po prostu wadliwą część.
Zapraszamy forumowiczów do internetowego sklepu z częściami - http://www.iparts.pl/auto/vw,121.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”