6N2 /Stance/Open air/Artec Edit L/by Rumak

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Mały aktu al. Trochę gratów do 6n2 w postaci
-poduszka skrzynia -buda stara się już rozłazi i robi rezonans
-nowe drążki kierownicze lewy stuka ale wymienię parę
-nieszczęsne poduszki w zeszłym roku wsadziłem wszystko nowe z Ruwilla a po 6 mies już pukają :banghead: :banghead: Tym razem zainwestowałem w zestaw FAG oby po latał bo do tanich nie nalezą te podsuszki z łozyskami :? :?

Obrazek
RUMAK
p
polopatryk1234

Post autor: polopatryk1234 »

[quote="lukasz6oo"]Mały aktu al. Trochę gratów do 6n2 w postaci
-poduszka skrzynia -buda stara się już rozłazi i robi rezonans
-nowe drążki kierownicze lewy stuka ale wymienię parę
-nieszczęsne poduszki w zeszłym roku wsadziłem wszystko nowe z Ruwilla a po 6 mies już pukają :banghead: :banghead: Tym razem zainwestowałem w zestaw FAG oby po latał bo do tanich nie nalezą te podsuszki z łozyskami :? :?

Obrazek[/quote]
lukasz6oo mnie też czeka wymiana tych poduszek z łożyskami,przy skręcaniu pukają chodź nie zawsze lecz na razie się wstrzymuje bo jak już rozbierać zawias to od razu chcę wymienić łożyska piasty.
Nie myślałeś nad dokładką z Gti?czy raczej na razie dopracowujesz auto mechanicznie?
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
viewtopic.php?f=30&t=38452
Awatar użytkownika
lukasz6oo

polopatryk1234staram się wszystko na bieżąco robić po prostu auto mieć w 100% sprawne zawsze :) .

Dokładka jak by sie trafiła to by wsadził zapewne :grin: . Plan jest na dobre koł ale warunek jest jeden trzeba sprzedać obecne CMS-y.
RUMAK
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Jest nowe koło ?
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo

[quote="Kuba"]Jest nowe koło ?[/quote]
Niestety muszę Cie rozczarować . Cms-y zostają z racji tego że nie poszły :-( :-( Było kilka ofert ale większość ludzi chciał by kopic koło za pól darmo. A felga jest naprawdę igła jak z fabryki oponki również.
Grzebie tez nowe auto ostatnio wrzuciłem temat na PKP w dziale 'auta inne niż polo' to tez pochłania sporo czasu bo jest co robic.

Był pomysł na zrobienie z CMS-ów kustomów czyli dołożenie rantów aby wyszły w okolicy 8-8,5j ale troche za puzno sie obudziłem na taka zabawę :banghead:

Na sezon będzie oczywiście odświeżenie lakieru. Kilka spraw czysto eksploatacyjnych. Wpadną szersze dystanse na front.

Na dniach zabieram się za hamulce z przodu by nie odstawały od tych na tylnej osi .Z reszta napisze na dniach co i jak :)
RUMAK
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

To,że się nie znalazł kupiec to chyba nie problem bo CMS to ciekawy wzór felgi.Ale wiem jak to jest,czasem trzeba coś zmienić :)
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo

[quote="Kuba"]To,że się nie znalazł kupiec to chyba nie problem bo CMS to ciekawy wzór felgi.Ale wiem jak to jest,czasem trzeba coś zmienić :)[/quote]
Dokładnie Kuba :).

Wczorajsza wycieczka na Gdańsk zaowocowała wizyta wizyta w Tune-Up
Obrazek

Soft bez jakiego kol-wiek dymu . Jak widać seria bardzo zdrowa. Tuner sie dziwił że w takim wieku auto i tak trzyma ładnie parametry. :)

W weekend zabieram się za heble przód
RUMAK
F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

Jaki plan na nowe koło? Polecisz tak samo jak w jettce czyli na gruubo? :D
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nie boisz się o przegrzewanie silnika?
z tego co mi wiadomo to IC przestaje ogarniać przy tej mocy
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Dinozaur
IC ogarnia przy tej mocy pałowanie na autostradzie pod okolice 180km/h ;-)
Do ganiania się po mieście też nigdy mi się nie zagrzał.

Też miałem w Tune-up zrobiony program i też się bardzo zdziwił że 320tys przelotu i mi seria wyszła 80,x ps
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo

[quote="Filipovic"]Jaki plan na nowe koło? Polecisz tak samo jak w jettce czyli na gruubo? :D[/quote]
Koło zostanie niestety to samo :roll: :roll: co nie do końca się podoba. W tym roku w zasadzie brak czasu o tym zdecydował. Brdzie delikatne odświeżenie lakieru chociaż nie ma dożo roboty przy nim. Wpadnie kilka nowych detali wnętrza. Zorbie heble przednie na wzór tylnich chyba ze zdołam z jetty upchać 288mm :)

[quote="Dinozaur"]nie boisz się o przegrzewanie silnika?
z tego co mi wiadomo to IC przestaje ogarniać przy tej mocy[/quote]
Nie obawiam się gdyż auto nie dostaje zadyszki.Mimo coraz to większej tem panującej na dworze ciągnie elegancko :oki:

Polecić mogę Tune-up kolejne auto u nich i wszystko w porządku :) .
RUMAK
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

Jaki masz przebieg u siebie w tym momencie?
Awatar użytkownika
lukasz6oo

W tym momencie nie powiem dokładnie ale około 203tys ogólnie od kąd ją mamy w rodzinie zrobione zostało z 35tys . Przebieg mam poterdzony przed zakupem zweryfikowane po vinie. Więc na 15lat auto nie tak źle :)
Ostatnio zmieniony 01 cze 2015, 23:14 przez lukasz6oo, łącznie zmieniany 1 raz.
RUMAK
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

[quote="lukasz6oo"]W tym momencie nie powiem dokładnie ale około 2003tys ogólnie od kąd ją mamy w rodzinie zrobione zostało z 35tys . Przebieg mam poterdzony przed zakupem zweryfikowane po vinie. Więc na 15lat auto nie tak źle :)[/quote]
To by dawało ponad 2 miliony kilometrów. Dobry przebieg :D
Mój dobiega do 200 tkm, wczoraj stuknęło mi 199 i też zastanawiam się nad chipem. Trochę się jednak obawiam skrócenia żywotności silnika, ze względu na 3 cylindry i ten wałek wyrównoważający...
Awatar użytkownika
lukasz6oo

[quote="adam2308"]To by dawało ponad 2 miliony kilometrów. Dobry przebieg :D
Mój dobiega do 200 tkm, wczoraj stuknęło mi 199 i też zastanawiam się nad chipem. Trochę się jednak obawiam skrócenia żywotności silnika, ze względu na 3 cylindry i ten wałek wyrównoważający...[/quote]
Juz poprawiłem heh... :)
Masę aut ma zmodyfikowane motory a szczególnie TDI i te pojazdy jeżdżą. Duże znaczenie ma kwestia motoru przed softem czas pokaże jak 6n2 będzie się spisywała :). Robert z Tune -up powiedział mi że takie 1.4tdi w seacie arosa robił na 150km. Wiec można więcej aczkolwiek powiedział tez że nie zrobił by tego po raz drugi bo mimo 150 km nie było zadowalającego momentu obrotowego.
RUMAK
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”