Witam nie widziałem żadnego tematu żadnego na temat gdzie się znajduje dlatego napisałem a chciałbym go sprawdzić czy nie przecieka bardzo by było miło jak by ktoś dokładnie opisał gdzie się on znajduje króciec termostatu i co trzeba wymienić jak będzie walnięty króciec termostatu czy tylko sam króciec czy coś jeszcze ? Pozdrawiam
Krociec jest tu gdzie zaznaczyłem: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... da2f9.html cieknie często na uszczelce, która wchodzi głowicę, sączy się po bloku silnika. Do niego dochodzi ta gruba rura od chłodnicy, są w nim umieszczone dwa czujniki temperatury.
Zależy, musisz go dokładnie obejrzeć czy gdzieś się nie poci. Sprawdź miejsce gdzie węże z cieczą dochodzą do niego i połączenie z silnikiem. Tam ma być sucho. Nie wiem jakiego płynu używasz ale ja gdy miałem obawy, że mi gdzieś ucieka to wlałem płyn firmy Prestone. Jest jaskrawo żółto-zielony (ma kolor coś a'la zakreślacze) i łatwo zauważyć wyciek.
Rozumie to może napisze jaki mam objaw dokładnie jest tak ze jak samochód dłużej stoi to ubywa płynu wyrównawczego a sprawdzałem olej to nie przybywa go a tak z góry patrzałem to nic nie widzę żeby gdzieś ciekło koło zbiorniczka tez sucho to nie wiem sam co jest grane
Jak wchodzę do garażu to jest sucho na ziemi a tak by była jakaś plama mokra właśnie nie wiadomo o co chodzi sprawdzę ten króciec termostatu może tam się coś dzieje
Dzięki wielki Wojciechus znalazłem usterkę gdzie cieknie i dokładnie ciekło tam gdzie kruciec termostatu jest jak rozebrałem to był termostat tam i uszczelka wyglądała normalnie ale wyczyściłem to i założyłem uszczelkę i silikon dam dałem dokręciłem mocno i powinno trzymać tak jak należy