[Variant] Problem z kontrolką pasów bezpieczeństwa;/

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tittez
Newbie
Newbie

[Variant] Problem z kontrolką pasów bezpieczeństwa;/

Post autor: tittez »

Witam od razu chciałem się przywitać, jestem Michał i jestem szczęśliwym posiadaczem Polo Varianta 2001 rok. Mam problem ze świecącą się kontrolką pasów bezpieczeństwa, auto jest bezwypadkowe - sprawdzane dokładnie. Moje pytanie brzmi, co zrobić żeby mi pikało, że nie mam pasów zapiętych, i żeby gasło jak już je zapnę. Jest w ogóle taka możliwość? Czy trzeba po prostu skasować błąd i będzie okej? Dodam, że to polo jest z 2001 roku, ma deskę z niebieskimi zegarami, nie tak jak wcześniej wnętrze ala golf3 ;). Działa też klima i inne bajery, właśnie po za tym czymś i podgrzewaniem fotela kierowcy. O dziwo pasażera działa. Może to jakiś bezpiecznik jeśli to w ogóle możliwe, ale nie wydaje mi się:). Dodam od siebie, że tylko czasami na nieodpalonym aucie jak przekręcę kluczyk, to zaraz jak to zrobię ona się zapala i tylko czasami zgaśnie na pół sekundy i znów się pali. Nie wiem co z tym zrobić, proszę o pomoc :bow: , Pozdrawiam. :roll:
Ostatnio zmieniony 07 maja 2015, 10:10 przez tittez, łącznie zmieniany 1 raz.
t
tittez
Newbie
Newbie

widze ze jest tu bardzo duzo chetnych osob do pomocy ........
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

kabelek, vag i trzeba sprawdzić w zegarach jaki pokazuje błąd. ale w ogóle dziwne że ten rocznik polo ma kontrolkę zapięcia pasów. pierwsze o tym słyszę.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

to ta kontrolka z człowieczkiem z zapiętymi pasami?
jeżeli tak to odpowiada ona za sygnalizację błędu poduszek powietrznych
nowy typ zegarów 6n2 - kontrolka 13 http://www.elektroda.pl/rtvforum/files- ... 1_1540.jpg
zegary 6n kontrolka 16 http://obrazki.elektroda.net/55_1330237518.jpg / http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... bf138e72a0
t
tittez
Newbie
Newbie

tak to ta kontrolka numer 13 czyli ze co mam zepsute poduszki auto bezwypadek dziwne...
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""tittez""]czyli ze co mam zepsute poduszki auto bezwypadek dziwne...[/quote]
czyli że trzeba podłączyć komputer i sprawdzić jaki jest błąd. bez tego nic ci dalej nie powiemy.
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Masz poduszki powietrzne w fotelach? Jeśli Ci nie działa podgrzewanie kierowcy i świeci się poduszka, a owe masz w fotelu, to sprawdź pod fotelem czy Ci sie wtyczka nie rozpieła ew. czy kable są całe.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""tomsson""]Masz poduszki powietrzne w fotelach? Jeśli Ci nie działa podgrzewanie kierowcy i świeci się poduszka, a owe masz w fotelu, to sprawdź pod fotelem czy Ci sie wtyczka nie rozpieła ew. czy kable są całe.[/quote]
Nawet zasniedziale styki mogą powodować błąd. Dlatego trzeba sprawdzić co to za błąd.
t
tittez
Newbie
Newbie

okej dzieki za pomoc faktycznie wypiela sie wtyczka od podgrzewania fotela ale kontrolka dalej sie swieci po skasowaniu bledu zgasła i już nie świeci, Pozdrawiam. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”