[9N] Cieknie płyn z obudowy skrzyni biegów..

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
halabalala71
Początkujący
Początkujący

[9N] Cieknie płyn z obudowy skrzyni biegów..

Post autor: halabalala71 »

Witam, cieknie mi plyn z obudowy skrzyni biegow. Domyslam sie ze to gdzies z wysprzeglika, czy dobrze slyszalem ze zeby go wymienic trzeba cala skrzynie zdejmowac? Jest on w srodku? Nad skrzynia tez troche mokro ale niewiem czy to nie od rozlewania troche przy dolawaniu do zbiorniczka.

Ogolnie cieknie juz od pol roku ale teraz juz coraz bardziej. Wczesniej butelka 0,5L plynu hamulcowego starczyla na jakies 2,3 miesiace. Teraz niewiem czy na miesiac..
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Sprawdź dokładnie skąd cieknie. Wyprzęgnik masz na górze skrzyni i nie trzeba jej rozbierać.
Lenistwo drogą do postępu
h
halabalala71
Początkujący
Początkujący

Juz wszystko wiem, tylko niewiem jak odpowietrzyc prawidlowo sprzeglo. Tylko odpowietrznikiem na wysprzegliku czy trzeba gdzies jeszcze przy pompce sprzegla? Na wlaczonym zaplonie czy nie?
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Zapłon nie jest potrzebny i robi się jak hamulce tyle że pompujesz pedałem sprzęgła a odpowietrznik masz przy wysprzęgniku.
Lenistwo drogą do postępu
h
halabalala71
Początkujący
Początkujący

Podziękował. Gdybym wiedział że ten wysprzęglik jest na wierzchu to bym już to dawno zrobił, a tak przez sugestię mechaniora byłem pewien że on w skrzyni siedzie i bujałem się tak z pół roku :) . Dobre 3,4 litry płynu wyciekło przez ten czas...
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”