8,4l/100km trasa przy predkosciach 100km/h to dużo, przynajmniej jak dla mnie, ja mam 1.3 ADX i na trasie mi palił na starym silniku do 7-7,5 litra, a na nowym koło 7 litrów - na trasie
Zastanawiam się co jeszcze może być, przewody/świece i reszta elektryki sprawdzane? Oczywiście jeździsz sam? bo przy 4/5 osobach lub dużym bagażem to nie ma się co zastanawiać. Nie wiem co jeszcze może być przyczyną, mechanicznie wszystko jest sprawne?
Dokładam swoje do rematu zrobiłem 330 km (trasa 240,reszta miasto) i weszło do odbicia 21literkóe polo 1,3 to daje jakieś 6,5l na 100,to chyba dobry wynik?,a parę dni wcześniej 60 km po mieście i wlazło 5 literków,niestety krótkie odcinki rano 8 km szybko okoł 15 min ,a po pracy 40min korki
[quote=""Arishi""]8,4l/100km trasa przy predkosciach 100km/h to dużo, przynajmniej jak dla mnie, ja mam 1.3 ADX i na trasie mi palił na starym silniku do 7-7,5 litra, a na nowym koło 7 litrów - na trasie
Zastanawiam się co jeszcze może być, przewody/świece i reszta elektryki sprawdzane? Oczywiście jeździsz sam? bo przy 4/5 osobach lub dużym bagażem to nie ma się co zastanawiać. Nie wiem co jeszcze może być przyczyną, mechanicznie wszystko jest sprawne?[/quote]
Jeżdżę tylko sam, zero bagażu, auto paliło od strzała nawet w największe mrozy, jak i w warunkach większej wilgotności powietrza, więc zakładam, że kable i świece oraz reszta elektryki jest OK. Szukam porady gdzie jeszcze zajrzeć, bo już brak mi pomysłów. Raz zdarzyło mi się zatankować ok. 5,5l po przejechaniu 100km - aż sam nie wierzyłem! Ale to był tylko raz w dodatku przemieszczając się nie po trasie:) Tankuję zawsze pod korek do 3-4 odbicia chwile czekając, więc już nie wiem o co chodzi z tym spalaniem. Mechanicznie wszystko sprawne, bo sam wiele rzeczy zrobiłem po zakupie z filtrami włącznie. Zobaczę jeszcze tylko jaki efekt będzie po odpięciu sondy. Może to ona szalała.
Po odpięciu sondy spalanie wyniosło 8/100 w jeździe mieszanej. Zaryzykuję możę zakup nowej. Lub podłączę jeszcze raz starą i sprawdzę vagiem - tu mała prośba - mógłby ktoś wkleić wykres poprawnego działania sondy?
Ciekawe macie problemy ale nie tylko Wy. Moje polo na początku powiem że zostały wymienione oleje filtry nowe opony pali róźnie tzn po mieście przy kręceniu od 2200 - 3000 łyka 8,5 l/100 km ale gdy cisnę mu do 4000 to potrafi łyknąć nawet 11-12 l/100 km ostatni bak jeździłem spokojnie bez żyłowania silnika średnie spalanie wyszło mi ok 7,7 l/100 km ale po tym co tu pisze to chyba normalne, choć silnik 1,4 8v 60 KM nie powinien tyle palić. Nie wiem tylko czemu mój wujek ma te same polo 6n tylko rok 98 i mu pali średnio 6l 100km
[quote=""matdaw""]Ciekawe macie problemy ale nie tylko Wy. Moje polo na początku powiem że zostały wymienione oleje filtry nowe opony pali róźnie tzn po mieście przy kręceniu od 2200 - 3000 łyka 8,5 l/100 km ale gdy cisnę mu do 4000 to potrafi łyknąć nawet 11-12 l/100 km ostatni bak jeździłem spokojnie bez żyłowania silnika średnie spalanie wyszło mi ok 7,7 l/100 km ale po tym co tu pisze to chyba normalne, choć silnik 1,4 8v 60 KM nie powinien tyle palić. Nie wiem tylko czemu mój wujek ma te same polo 6n tylko rok 98 i mu pali średnio 6l 100km[/quote]
Kolego, ja swoim średnie spalanie miałem na poziomie 6,5l/100km. W trasie schodziłem do 5,5 a jeździłem dynamicznie. Kwestia tego, czy hamujesz silnikiem, czy nie, czy wszystkie układy sprawne, jakie masz koła w aucie, jakich rozmiarów opona itp.[quote=""Maniekzmx""]gdzie jest sonda lambda?? prosze o screna[/quote]
Mamy wróżyć z fusów? w 6N były w opcje. W autach przedliftowych byłą jedna lambda, przed katalizatorem. Po lifcie były 2 - w kolektorze wydechowym i za katalizatorem.
Mam polo 3 rocznik 96. Silnik w dowodzie 1.0 a podobno wlozony jest 1.4. Wiec gdzie bedzie ta sonda? Od kolektora wychodzi cos w ksztalcie sondy ale wql niema do niej przewodow. Katalizatora niemam ale jest 2 takie cos jak sonda ale z przewodem.
Pewnie miałeś kolektor wydechowy z sondą od 1.0, a wstawionego masz AEX'a gdzie sonda była przed samym katalizatorem praktycznie. Więc masz 2 sondy, podpięta jest ta przed katalizatorem, a ta w kolektorze tam jest żeby nie było dziury.
Przynajmniej tyle jestem w stanie się domyślić przez internet.
[quote=""Winiacz""]Pewnie miałeś kolektor wydechowy z sondą od 1.0, a wstawionego masz AEX'a gdzie sonda była przed samym katalizatorem praktycznie. Więc masz 2 sondy, podpięta jest ta przed katalizatorem, a ta w kolektorze tam jest żeby nie było dziury.
Przynajmniej tyle jestem w stanie się domyślić przez internet.[/quote]
Zgadza się. Wiec spalanie około 12 litrów to zapewne wina sondy ?