[6n2] Problem z linką sprzęgła - nie wysprzęgla.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rgx
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Problem z linką sprzęgła - nie wysprzęgla.

Post autor: rgx »

Witam, pół roku temu wymieniłem linkę sprzęgła, kupiłem jedną z lepszych (tak mi się wydaje) SACHS, wszystko ładnie pięknie, ale od pewnego czasu mam pewien problem, po przejechaniu paru kilometrów (10km np) linka nie wysprzęgla do końca, co mam na myśli? chodzi o to że jak naciskam sprzęgło to jest tylko leciutki skok, ledwo co, i przez to nie mogę biegów wrzucać, i też mi szarpie.
Miał ktoś podobny problem? może to ja źle ją założyłem (ale wątpię) może ją trzeba jakoś wyregulować czy coś? A może do kosza trzeba? Czekam na każdą odpowiedź , i każdą docenię!

Z góry dzięki. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 maja 2015, 8:15 przez rgx, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Miał ktoś podobny problem? może to ja źle ją założyłem (ale wątpię) może ją trzeba jakoś wyregulować czy coś? A może do kosza trzeba? Czekam na każdą odpowiedź , i każdą docenię!
Jeżeli chodzi o regulacje to akurat w tym modelu jest samoregulacja linki sprzęgła i to właśnie ona może być uszkodzona ;/ Jeżeli masz jakiś paragon to próbuj reklamować :)
r
rgx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rgx »

[quote=""zxxck""]
Jeżeli chodzi o regulacje to akurat w tym modelu jest samoregulacja linki sprzęgła i to właśnie ona może być uszkodzona ;/ Jeżeli masz jakiś paragon to próbuj reklamować :)[/quote]

reklamacja raczej nie przejdzie :( linka była nowa.. zrobiłem może na niej z 3 tysiące km max... :(

EDIT: mam zamiar kupić linkę z ręcznym nastawieniem, z jakiej firmy polecacie (pytanie do osób które mają taką zamontowaną)?
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”