[6n] Stuki w przodzie, na luzie lub sprzęgle

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sylwia_1807
Newbie
Newbie

[6n] Stuki w przodzie, na luzie lub sprzęgle

Post autor: sylwia_1807 »

Witam,
zarejestrowałam się, ponieważ od paru dni słyszę dość trudne do opisania stuki w przodzie auta- raczej w jego dolnej części. Dziwnym zbiegiem okoliczności wystąpiło to po odebraniu mojej polóweczki od lakiernika...ale nie o tym. Dźwięk ten pojawia się przy dowolnej prędkości, jednak tylko na luzie bądź sprzęgle, gdy wciskam choć delikatnie gaz lub hamulec, dźwięk ustaje. Są to dość głośne i intensywne dźwięki- stukoty. Dodam, że byłam z tym u mechanika, wymienił końcówkę drążka kierowniczego, ale to w niczym nie pomogło. Innych przyczyn nie widzi. Dźwięk jest na tyle głośny i intensywny, że raczej trudno przejść do tego na porządku dziennym. Jeśli ktoś z Was miał podobny przypadek, byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki. :bow:
Z góry dziękuję
Sylwia :brunette:
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

może jakaś śrubka albo coś się wala
albo jakieś elemennt zawieszenia typu swożeń poszedł
t
tomaszq
Newbie
Newbie

Post autor: tomaszq »

Pozwolę sobie podbić, ponieważ mam dokładnie taki sam problem. We wtorek wieczorem raz czy dwa coś puknęło, tylko w momencie ruszania z miejsca, a wczoraj wieczorem już cały czas stukało, zarówno na biegu bez gazu ani hamulca jak i na luzie. Im szybciej jadę tym szybciej stuka. W momencie jakiegokolwiek muśnięcia pedału gazu lub hamulca stukanie ustaje.
Ktoś ma jakiś pomysł?
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”