ja mam białą polówke i i też to rozwazałem. zrezygnowałem z tego gdyż uważam ze czarne klamki na białym kontrastują bardzo ładnie. Białe będą pewnie też niczego sobie i jeśli się na nie zdecydujesz zapodaj fotke to może mnie do białych przekonasz. pozdrawiam
Witam. Mam pewne pytanie dotyczące malowania klamek, mam w domu sprężarkę, pistolet, bazę, i zastanawiam sie czy ogarne sam pomalowanie dwóch klamek ??
Ogarniesz...ja dosłownie przed chwilą położyłem podkład akrylowy. Mam trochę łatwiej bo moje klamki były już lakierowane oryginalnie także wystarczyło zmatowić. Musisz kupić podkład do tworzyw sztucznych tzw. promotor przyczepności, na to podkład akrylowy a dalej baza i bezbarwny. Oczywiście przed tym wszystkim matowienie papierkiem ściernym na mokro (ja robiłem 800) i dobre odtłuszczenie powierzchni. Mam tylko wątpliwości co zrobić z czarnymi gumkami...jakby ktoś mógłby się wypowiedzieć w temacie byłbym wdzięczny.
ja u siebie w 6n sam lakierowalem klamki, polakierowałem wszystkie wraz z uszczelkami (ladniej wygladalo), dopiero po roku tylko z uszczelki klamki kierowcy lekko zluszczyl sie lakier, wiec warto moim zdaniem nawet gdybys miał prysnac same uszczelki po roku jeszcze raz
Dopnę sie tu ale z pytaniem o klamkę bagażnika. Malowałem rok temu, ale zaczyna obłazić na dole. Podejrzewam, że to kwestia tego że jest z alu(czy jakiegoś szajsmetalu) i zwykły podkład nie związał z tym dobrze. Macie jakis patent? Pomyślałem sobie o podkładzie Hammerita do metali nieżelaznych (bo mam troche jeszcze). Pomalować cienko pedzelkiem, potem dosyć grubo podkładem akrylowym, żeby mieć troche grubości do wygładzenie ew. nierówności po pedzlu i dalej standardowo
Polo 6n2, czy tylna klamka wewnętrzna będzie mi pasować do przodu? Pisało już o klamkach zewnętrznych ale o wewnętrznych nikt nie wspomniał. Zerwało mi się to kółeczko do którego zamocowana jest linka a zdecydowana większość klamek na allegro opisana jest jako klamki tylne, znaleźć dokładnie przednią lewą nie jest łatwo, a za nową zaśpiewali mi 90zł... no to sory już sobie wole otwierać drzwi przez uchylone okno :-D
Czy ktos moze wie i moze pomoz, czy klamka zewnetrzna od polo 6n bedzie pasowac do 6n2? moja (6n2) ulegla awarii, zlamal sie bolec ciagancy zamek i nie mozna otwierac z zewnatrz... nie ma nigdzie w moim kolorze dostepnych z 6n2 natomiast jest polo 6n z klamkami w tym kolorze.
z gory dzieki za pomoc