Powiem szczerze, że ja też walczę z czułością swojego systemu radiowego. Początkowo myślałem, że moja Gamma V ma niewielką czułość, więc zmieniłem na produkowaną przez inną firmę (Sony => Blaupunkt). Niestety zmian nie było widać. Potem przyszła kolej na antenę i jej podstawę. Kupiłem nowy, oryginalny zestaw. Dalej były momenty, że radio traciło falę (na momencik dosłownie) i to mnie okrutnie denerwowało, bo w mieście gdzie stacja ma silny zasięg takich rzeczy nie powinno się obserwować. Wreszcie zmieniłem Gammę V na RCD200 i tu jest dokładnie tak samo. Dochodzę do wniosku, że może trzeba wyeliminować oryginalny wzmacniacz antenowy ulokowany w podstawce bata antenowego. Czy ktoś z Was ma doświadczenia w tej operacji ale przy oryginalnym radiu? Czy to ma szanse coś poprawić czy raczej tylko popsuje jeszcze bardziej?
Przy remoncie mojego G40..mam taki problem i dylemat. Problem dotyczy anteny radiowej, a właściwie dwóch które są zamontowane w polo. Jedna jest w błotniku a druga w dachu. Podstawowe moje pytanie czy miejsce zamontowania anteny zależało od wyposażenia czy coś? Od czegoś to musiało być uzależnione...autko jest z 92 roku. natomiast drugie pytanie, bo robie kapitalny remont i zastanawiam, którą antenę zostawić tą w dachu czy w błotniku? Która jest bardziej oryginalna. Dodam że do anteny dachowej dochodzi fabryczna wiązka. Pomoże ktoś mnie naprowadzić? z góry dzięki za pomoc
mogłeś mieć auto puknięte w błotnik i ktoś przełożył błotnik razem z anteną. Ogólnie starsze roczniki miały chyba anteny w błotniku a roczniki 93-94 miały na dachu. Lokalizacja anteny zależała również od obecności szyberdachu. Ogólnie na Twoim miejscu zostawiłbym antenę na dachu a tą z błotnika wywalił i zaślepił oryginalną zaślepką. Z doświadczenia wiem, że ludzi swędzą łapy i muszą macać tę antenę z błotnika przez co łatwo ją stracić jeżdżąc po mieście.
Witam
Potrzebuję antenę na fm,gps,tv dvb-t. http://www.tme.eu/pl/details/ant.s11/an ... carmedia/#
Czy ktoś montował taką antenę?
Jak z odbiorem radia i tv?
Moje radio mfd ,dekoder tv wiwa hd 55.
Może ktoś słyszał o ori antenie aby spełniała powyższe wymagania
Sunshine Live Electronic Music Radio i\'ll always remember
Cześć, jak idzie przewód antenowy od radia do anteny na dachu w 6n2 (którędy jest położony) i czy po drodze ma dodatkowe złączki?
Sprawa jest taka iż u siebie mam navi MCD VW i słabo odbiera radio. Sprawdziłem miernikiem na gnieździe antenowym radia i jest brak 12V, dlatego zakupiłem i zamontowałem dodatkowy separator antenowy (jak powyższy link) między radiem i przewodem anteny. Niestety tylko nieznacznie się poprawił odbiór, może gdzieś po drodze jest jeszcze rozłączony przewód anteny? Jakieś inne pomysły co i jak sprawdzić?