powiedzcie mi, co mam :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
maup
Raczkujący
Raczkujący

powiedzcie mi, co mam :)

Post autor: maup »

kupiłem polówkę i próbuję ją rozszyfrować. wiem, że:
rok: 1989, w nadwoziu niby-kombi (steilheck), wersja CL czyli full golas.
a metryce ma takie o:
Obrazek
silnik na pewno na gaźniku (ale jakim to już nie wiem a bardzo potrzebuję tej wiedzy bo się zepsował), nie wiem nawet jaki jest typ tego silnika (żywię jednakowoż nadzieję, że jest to gdzieś zaszyfrowane na obrazku poniżej i zaraz mnie ktoś z Was oświeci).
według mądrej książki (zassanej z działu manuale i instrukcje) taki silnik, z deklem montowanym na trzy śrubki (wg postów, które to widziałem świadczy to o hydraulice zaworów) w moim wehikule nie powinien w ogóle występować :shock:

help!! :)
== ramy dadę ! =================================
================================ maup =======
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

miesiac produkcji maj 1989
Silnik HZ czyli 1043 na pierburgu 1B
skrzynia biegow AKV
kolor L90E alpinweiss

reszta oznaczen:
X0A: kraj sprzedazy auta Germany
1AB: power brake
5J0: bez tyl spoiler
1C1: antifreeze up to -25 degree celsius tolerance up to -30 degree C
C11: operating permit, alteration 11
3NB: tylna kanapa bench/backrest, completely folding
1MP: kierownica z poduszka powietrzna(dziwne)
8M1: tylna szyba wiper and washer system z intermittent control
8BB: halogenowe reflektory for ruchu lewostronnego
3D1: konsola srodkowa
8U0: bez dodatkowe wskazniki for distance measurement
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009, 19:48 przez Bruczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mt4d »

33kW - czyli 33*1,36=44,88~45KM

Dekiel o którym prawdopodobnie mowa to pokrywa filtra powietrza ( mocowany 3 śrubami fi8) po zdjęciu metalowej pokrywy na zapinkach ukarze Ci się filtr powietrza:) Zaś po odkręceniu plastikowego dekla i odłączeniu węży podciśnienia ukaże Ci się gaźnik i tam szukaj jego oznaczenia.
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6978
Awatar użytkownika
maup
Raczkujący
Raczkujący

[quote="mt4d"]Dekiel o którym prawdopodobnie mowa to pokrywa filtra powietrza[/quote]
no bez przesady :D aż tak źle ze mną nie jest ;D
filtr powietrza mam typu patelnia z pokrywą na zapinki
silnik jest trochę bardziej z przodu a pokrywa klawiatury ma trzy śrubki, o tak to wygląda:
Obrazek

-- Pon Wrz 14, 2009 9:20 pm --

Dzięki za zdekodowanie - już trochę więcej wiem czego szukać, chociaż zastanawiam się, czy wiadomość o pierburgu mogę określić jako dobrą :/
Halogenów nie ma (chyba, że ktoś gwizdnął) natomiast rozczuliła mnie wspomniana
[quote="bruczyk"]1MP: kierownica z poduszka powietrzna(dziwne)
(...)
3D1: konsola srodkowa[/quote]
kokpit wygląda tak:
Obrazek
kierownica bez wątpienia jest z poduszką powietrzną, pod warunkiem, że sobie ją ktoś nadmucha i przywiąże sznurkiem. nie wiem, jak sobie VW wyobraża konsolę środkową, być może tak jak to u mnie widać na obrazku :)
== ramy dadę ! =================================
================================ maup =======
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Dokładnie jak na obrazku :) Nie masz zapalniczki i klapki schowka, ale za to masz kieszenie na drzwiach i ?? nie wiem jak to nazwać pod kierownicą po prawej stronie kawałek gumy (na monety) nie znam pierwotnego przeznaczenia tego bajeru... to już nie taki full golas ;) Pozdro

P.S.

Nie zrozumiałem do końca ocb z tymi 3 śrubami ... :blush2: ale przynajmniej możesz się upewnić jaki masz gaźnik
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

ja tez u siebie w polo ma HZ i jakos nie narzekalem na ten silnik mimo ze wiekszosc ma do niego jakies Ale

mt4d
kieszenie w drzwiach to juz mialem w polo z 82r ktory nie mial konsoli srodkowej,

u siebie tez nie mailem schowka i zaplniczki i kieszenie byly.
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

ja miałem full golasa ... :D ani klapki schowka ani kieszeni ani tunelu środkowego, zaś miałem popielniczkę i zapalniczkę :D trochę czasu minęło i dorobiłem się tunelu, zamykanego schowka, kieszeni z głośnikami ;)
mt4d aka Cinek
Awatar użytkownika
maup
Raczkujący
Raczkujący

brak zapalniczki to przegięcie na maksa i rozważam w tej kwestii publiczny protest :twisted:
klapkę schowka toto najprawdopodobniej miało ale została wydarta przez złych ludzi razem z zawiasami i trzeba będzie sobie sprawić nową.
nie wiem czy mi się jeszcze chce dzisiaj atakować filtr powietrza, ale może ten pierburg już się kiedyś zepsuł i zamienili na coś ludzkiego...;P nadzieja pokrzepia :D

-- Śro Wrz 16, 2009 12:56 am --

no kurczę, faktycznie nie taki golas :)
przy okazji inwentaryzacji w kufrze i łatania tłukących się niemiłosiernie plastików odkryłem ze zdumieniem, że oparcie zadniej kanapy ma regulowany kąt pochylenia :shock:
szaaacun - już nie będę pyszczył na cl-kę ;P

halogenów z przodu nie ma i nie było, natomiast zastanawiam się, jakim to magicznym sposobem włącza się halogen z tyłu. w kloszu jest, żarówkę ma ino prąd do niego jakoś nie dochodzi :/

właśnie - i jeszcze jedno pytanie, żeby nie mnożyć wątków* - czy w tym wypasionym automobilu występuje kontrolka hamulca ręcznego a jeżeli tak, to gdzie jest wyłącznik - pod dźwignią jak dotąd nie znalazłem :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”