Witam i podpinam się pod temat. Chciałbym zamontować w swoim polo 2011 rok wersja high line. Mam przełącznik na halogeny nie wiem jak z wiązka elektryczna - kabli? Nie mogę zajrzeć bo jestem poza domem. Co poza halogenami muszę kupić? Niektórzy oferują wraz z zaślepkami jeszcze inni wraz ze zderzakiem. JAk działa doświetlanie zakrętów? Czy światła do jazdy dziennej znajdują się w jakiejś części halogenu czy to sa zupełnie inne światła. Proszę o pomoc.
[quote=""piatek23""]Witam i podpinam się pod temat. Chciałbym zamontować w swoim polo 2011 rok wersja high line. Mam przełącznik na halogeny nie wiem jak z wiązka elektryczna - kabli? Nie mogę zajrzeć bo jestem poza domem. Co poza halogenami muszę kupić? Niektórzy oferują wraz z zaślepkami jeszcze inni wraz ze zderzakiem. JAk działa doświetlanie zakrętów? Czy światła do jazdy dziennej znajdują się w jakiejś części halogenu czy to sa zupełnie inne światła. Proszę o pomoc.[/quote]
Światła do jazdy dziennej są razem z halogenem w kloszu.
Doświetlanie zakrętów jest jak najbardziej możliwe do zrobienia, odbywa się to poprzez zapalanie halogenów. Wystarczy kilka minut i gotowe.
podłącze sie pod temat bo sam sie nad tym zastanawiam poje polo jest z 2011 roku mam swiatla do jazdy dziennej i teraz moje pytanie czy halogen musi miec dwie żarówki czy wszystko sie odbywa po przez jedna żarowke jak mi to powiedzial mój mechanik ze przy dziennych jeśli jest jedna to sie tylko lekko żaży a normalnie świeci po zapaleniu halogenu czy musze zmieniac halogen na taki co ma dwie żarówki i szukac tam jeszcze jakiejs wiązki z kablami i oczywiscie wymienic wyłącznik bo to podstawa
@donhugon:
Światła dzienne+halogen w zderzaku są zawsze na dwóch żarówkach w 6R - H8 i P21W, możesz zmienić lampy na podwójne lub wyciąć otwornicą dziurę na żarówkę H8 (warto sprawdzić może masz zaślepkę lub trzeba wyciąć, to są te same lampy tylko po prostu nie ma wyciętej dziury).
witam dzieki za odpowiedz co do tych hlogenów zostje mi tylko jeszcze jedna sprawa czy mam tam gdzies kable do tych hlogenow czy musze ciagnac wiazke cala czy jest opcja ze jest tam gdzies zchowana niewiem moze sie ktos orientuje wiem ze w starszej wersji jak mialem polo 6n2 to tam byly kable a tu w sumie to nie widzialem nigdzie jak ktos cos wie niech da znac z gory dzieki
Witam wszystkich dołożyłem u siebie światła dzienne i halogeny. Z dziennymi jest wszystko ok natomiast podłączenie halogenów wg poniższego schematu spowodowało dosyć dużą upłynność na postoju. Można to inaczej podłączyć lub co może być przyczyną zbyt wysokiego poboru prądu na postoju? http://zapodaj.net/94fbb4ae698ba.jpg.html
Mam to podpięte pod sygnał sterujący z oryginalnego włącznika świateł. A do BCM nie wiem czy mogę te halogeny podłączyć bo nie wiem czy posiada on taką funkcję.
Witam. Chciałbym odgrzebać wątek halogenów. Czy ktoś się z nim do końca uporał? U mnie mam fabrycznie lampy podwójne ale zamontowane są tylko w nich światła dzienne. Brak jakichkolwiek wiązek elektrycznych do halogenów jak i włącznik jest ubogi. Prześledziłem ten temat i kilka innych z netu ale nurtuje mnie jedna sprawa. Czy ktoś z kolegów montując halogeny łączył je przez przekaźnik? Bo nigdzie takiego na schematach nie znalazłem. Jak również nie mogę doczytać ze schematu @Silver co to jest i gdzie się znajduje miejsce opisane na schemacie jako C21. Dochodzi do niego przewód 1,5mm a wychodzą dwa 2,5mm. Może tam jest przekaźnik bo podłączenie bezpośrednio halogenów przez włącznik raczej nie powinno się odbywać. Każdy z halogenów pobiera prąd ok. 3A. Przełącznik długo by nie wytrzymał. prosiłbym o fachową i rzetelną odpowiedź. Pozdrawiam.
Witam. Chciałbym ponownie odgrzebać wątek halogenów. Czy ktoś się z nim do końca uporał? U mnie mam fabrycznie lampy podwójne ale zamontowane są tylko w nich światła dzienne. Może ma ktoś schemat i wie jak to podłączyć.
Tak, uporałem sie. Niestety trzeba wymienić lampy na posiadające możliwość założenia dodatkowych źrodeł światła - to najprostszy sposób. Podłączenie robił mi elektryk, ale nie dawał przekaźnika. Wiem, że wyłączniku świateł wypiął żółty przewód, aby świeciły tylko halogeny jako dzienne, przy 0 położeniu wyłącznika. Nie ma możliwości wyłączenia opcji skandynawskiej - kilku fachowców z tym się męczyło i nie dali rady. teraz świecą one razem z pozycją, a po włączeniu mijania gasną.
Ja montowałem dzienne z halogenami. Halogeny świecą. Jest doswietlanie zakrętów z kierunkowskazów a nie ma z kierownicy. Brakuje czujnika skrętu i jutro będzie dołożony. Dzienne nie świecą bo bcm 087 nie obsługuje ich. Jutro wymieniam na 088 D.