Jedna przednia wycieraczka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
raynor
Newbie
Newbie

Jedna przednia wycieraczka

Post autor: raynor »

Witam, wiem ze temat byl poruszany wielokrotnie ale u mnie nie dziala tylko jedna przednia wycieraczka tzn od strrony kierowcy. Ta od strony pasazera dziala bez problemu. Probowalem WD40 ale nie pomoglo. Czy to silniczek wycieraczki czy moze cos innego?
r
raynor
Newbie
Newbie

Post autor: raynor »

To znowu ja.
Okazalo sie ze po otworzeniu klapy i sciagniecia plastikowego fartucha "dolna czesc" wycieraczki wyskoczyla z prowadnicy. Tzn koncowka bolca od wycieraczki wypadla z metalowego elementu laczacego wycieraczke z mechanizmem silniczka.
Nie wiem w jaki sposob ten element jest laczony ale nie potrafie tego spowrotem wsadzic bo koncowka wycieraczki (takie bolec od spodu) caly czas wyskakuje z metalowego elementu.
Czy tam powinno byc jakies zabezpiecznie?
Leje teraz i musialem zakleic narazie laczenie wycieraczki z tym elementem prowadzacym tasma samoprzylepna.
Narazie dziala ale nie wiem na jak dlugo.
Ktos ma jakis pomysl jak to naprawic. Czy potrzebne beda nowe czesci czy tylko jakas opaska lub klamra zeby zakonczenie wycieraczki nie wyskakiwalo?
Prosze o pomoc!
1.4L silnik APX, benzyna z marca 1999
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

odezwij sie do mnie na gg 22709816 cos Ci 'dam'
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
m
matis-87
Newbie
Newbie

Post autor: matis-87 »

Witam,

mam ten sam problem - lewa wycieraczka (od strony kierowcy) nie rusza się, natomiast prawa działa prawidłowo. Zauważyłem, że tą niedziałąjącą wycieraczkę mogę ręką podnieść i wytrzeć nią szybę, natomiast prawej nie da się ruszyć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”