Sam jestem ciekawy jak to zagra. Miałem wcześniej jeden głośnik w skrzyni br 60l i robił zamieszanie w aucie wiec myślę że może być tylko lepiej. Biorąc po uwagę to ze mdf jest wdzięcznym materiałem jeśli chodzi o obróbkę skrzynia po złożeniu będzie szlifowana i malowana. No niestety bagażnika nie ma ale w zanadrzu mam belki i kosz dachowy a jak będzie trzeba to się ją wyciągnie, z tym nie ma problemu
Wspawałem wreszcie końcowy tłumik ATU i jestem mile zaskoczony. Myślałem że końcowy przelotowy będzie głośny. Teraz jest tak: kolektor, złączka elastyczna, prosta przelotowa rura zamiast kata, środkowy ori, końcowy ATU. Na wolnych obrotach w środku samochodu nie ma dużej różnicy ale na zewnątrz ładnie sobie mruczy, dźwięk stonowany przyjemny dla ucha. Po dodaniu gazu słychać już bardziej ale nie jest bardzo głośny. Jadąc obwodnicą nie jest uciążliwy. Ogólnie jestem zadowolony
Dorwałem też wkład w tunel środkowy od ibizy na dodatkowe wskaźniki:
Jeśli chodzi o wskaźniki chce zamontować voltomierz i wskaźnik podciśnienia w dolocie.
Tak jak krzychu20 pisze to pilot sterowania basem ale on niestety steruje tylko jednym kanałem w mostku a ja potrzebuje zdalnego sterowania całym wzmakiem wiec ten zrobi out a zrobione mam już sterowanie pod kable rca idące z radia do tego osobny włącznik wzmacniacza.
Polerowanie felg ciąg dalszy i końca nie widać z braku wolnego czasu. Dwie już skończone, w sobotę lądują na nich oponki.
Założyłem wczoraj nowe rygle wolfsburg edition:
W kolejce do lakierowania czekają alusy na zime: