[6N] Brak reakcji przy odpalaniu , pilne

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kmietek96
Newbie
Newbie

[6N] Brak reakcji przy odpalaniu , pilne

Post autor: kmietek96 »

Witam , przepraszam, jeśli temat nie w tym dziale , jestem świeży tutaj , przeglądnąłem raczej wszystkie wątki. Mianowicie mam taki problem. Dziś rano jechałem swoją polówką i podczas zjeżdżania z górki samochód po prostu stracił moc, zgasł, nic nie szarpało , po prostu odcięcie ;// myślałem, że to chwilowe ale juz nie odpalił ;/ Jak przypominam sobie tą sytuacje to pamiętam to ,że słuchałem radia, włożyłem zapalniczkę odpaliłem fajke i otworzyłem okna. (pisze to bo może akurat to coś z tym) . Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki - są sprawne . Przy odpalaniu teraz kręci ale zero efektu , nawet nie próbuje załapać , słychać tylko kręcenie silnika i koniec , wcześniej jeszcze po przekręceniu kluczyka słychać bzyczenie , jakby coś się załączało , może macie jakieś doświadczenie z takim czymś ? nigdy żadnych problemów nie miałem z tym samochodem (chociaż posiadam go od pół roku wiec nie mam z nim tyle wspólnego) Jeśli to ważne to w piątek rozładował mi się akumulator - słuchałem muzyki na zgaszonym silniku i padł :) ale po podładowaniu do dziś żadnych objawów ;/ proszę was o pomoc bo nie mam jak dojechać do szkoły nawet ;/
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

Napisałeś prawie epopeję narodową, a żadnej informacji na temat silnika. Domniemam jednak, że chodzi o benzynę. Jeżeli bezpieczniki są sprawne, może pompa paliwa nie pracuje, np. uszkodzony przekaźnik pompy o nr. 167, przerwa gdzieś w kablotece, lub uszkodzona sama pompa.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

Według mnie, pompa paliwa, lub rzeczy z nią związane, wiązka, przekaźnik. Na twoim miejscu zacząłbym od tego. Ewentualnie czy jest iskra na świecach. Trzeba zaczynać od tych najprostszych rzeczy ;)
k
kmietek96
Newbie
Newbie

Silnik to benzyna 1.0 :)
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

U mnie aktualnie parę razy dziennie gaśnie, szczególnie na 1 lub wstecznym ale też jak zrzucę z dużych obrotów na luz.
Mi cieknie z pod głowicy i nie trzyma ciśnienia.. W sobotę wymiana silnika, sprawdź może z tym też masz problem. A i sprawdź czy nie bije ci olej na filtr powietrza i czy korek wlewu oleju nie ma białego szlamu. Jeśli to wystąpi to albo robota uszczelki pod głowicą (koło 800zł) albo zmiana silnika (ja dorwałem za 350zł).
Pomogłem ? Kliknij pomógł
k
kmietek96
Newbie
Newbie

Gadałem ze znajomym mechanikiem i powiedział, że na 95% to cewka :) cewka zamówiona , jutro bedzie wiec jutro napisze czy to to było rozwiązaniem :) żadnego szlamu nie mam , nic nie cieknie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”