[6n2] Czuć benzynę w środku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
erni13
Newbie
Newbie

[6n2] Czuć benzynę w środku

Post autor: erni13 »

Czesc, mam problem z moim 6n2, mianowicie czuję benzynę w srodku, zwlaszcza jak dodaję gazu, jak jadę ze stałą predkoscia w sumie nie. Możliwe, że to spaliny, ale chyba benzyna, ciężko mi to określić. Jestem laikiem, i nie wiem w ktorym miejscu znajduje sie dokladnie zbiornik paliwa :oops:

Jak najłatwiej sprawdzić, o co chodzi ? Czy po prostu oddać do warsztatu bo to nie na łeb laika? :/
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Radzę jak najszybciej, udać się na warsztat i zająć tematem.
Bratu też zaśmierdziało paliwo, ale nie zdążył dojechać do mechanika- 6n-ka sie zapaliła :(

Zbiornik paliwa jest z tyłu, na wysokości tylnego siedzenia.
e
erni13
Newbie
Newbie

Post autor: erni13 »

Jeżdzę już jakis czas, czasami czuć przy ruszaniu, czasami nie, zresztą, możliwe ze to zapach spalin, ciężko mi to okreslic. Z dołu nic nie kapie ani nic
M
Mathias_SU
Newbie
Newbie

Post autor: Mathias_SU »

u mnie też swego czasu śmierdziało benzyną ale powymieniałem filtry i przez 10km jechałem maksymalną prędkośćią jaką wyciągnął mój bolid żeby go trochę przeczyścić. Teraz już mam spokój. Warto sprawdzić wydech bo może być przedmuch. Nie trzeba od razu wszystkiego wymieniać(chyba że już są wieksze dziury) można kupić pastę do wydechu. W swoim poprzednim aucie korzystałem z tego i trzymało dobrze
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”