Witam.
Zima tuż tuż, więc zastanawiam się coraz bardziej nad dokupieniem do autka sterownika centralnego zamka. Jestem totalnym laikiem w tym temacie. Nie wiem co, jak i z czym. Sprawdziłem ofertę sterowników na allegro i zwracam się do was z pytaniem, jaki kupić? Które są warte uwagi a które to tandetna chińszczyzna która zepsuje się po kilku miesiącach.
Poniżej zamieszczam link do aktualnej listy aukcji dotyczących sterowników. W pole wyszukiwania wpisane jest "polo", ale pewnie są też sterowniki warte uwagi nie mające w opisie tego słowa.
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... nge_view=1
Jest jedna aukcja kolesia, który oferuje sterownik (nie oryginalny) w zestawie z ORYGINALNYMI kluczykami volkswagena, po prostu bebechy w kluczyku są zmienione. Fajnie było by mieć taki kluczyk, ale nie jest to mi do życia i szczęścia niezbędne.
Ważne też, żeby podłączenie nie było jakoś maksymalnie skomplikowane i dobrze by było, by ktoś ewentualnie pomógł na forum radą w kwestii podłączenia tego.
Na pewno wielu właścicieli polówek zmaga się z tym tematem tak więc mam nadzieję, że rozmowa w tym wątku rozwinie się jakoś znacząco.
W miarę możliwości po zakupie sterownika zobliguje się do stworzenia tutorialu jego montażu ze zdjęciami krok po kroku na przykładzie mojego 6N2, tak aby każdy mógł zobaczyć jak to zamontować a nie spoglądać na enigmatyczne schematy. Oczywiście tutek dotyczyć będzie tego jednego wybranego modelu sterownika.