Lecimy dalej. Błotnik polakierowany i już siedzi na aucie, niestety nie mogłem dziś wszystkiego złożyć bo nie miałem śrub do przymocowania halogenów więc jutro ciąg dalszy:
Dorwałem też w dobrej cenie kierownice sportową Bertini z klaksonem i nabą momo:
Bawię się też z koszem dachowym Taurus. Dzisiaj go rozkręciłem i muszę go trochę zwężyć, wyczyścić i pomalować.
[quote=""qK.""]Jak sie troche ogarniesz to daj koniecznie całe auto do polerki maszynowej, co by ten błotnik sie tak nie różnił[/quote]
W ogóle to lakier potrzebuje konkretnej korekty bo najlepsze czasy ma już za sobą, jak będzie cash i czas to na pewno się zrobi.
Autko już prawie złożone, halogeny na swoim miejscu. Dokładka od VR6 powiedziała papa i wleciał ori gril. Razi mnie jeszcze dolna część zderzaka bo jest strasznie pogięta dlatego nie zakładam kratki i ori dokładki, niestety do wiosny musi tak być bo nie mam gdzie pomalować drugiej. Czekam jeszcze na lewe plastikowe nadkole. Zima nie odpuszcza, polo na razie nie stoi w garażu tylko w stodole teścia. Zimno tam jak nie wiem ale przynajmniej sucho
Dziś pierwsza przymiarka koła. Z dystansem 20mm z tyłu trochę wystają ale auto jest jeszcze na seryjnym zawiasie, jak siądzie na gwincie to myślę że koło trochę się schowa a jak nie to stoczy się trochę dystans.
Tutaj bez dystansu:
Tu z dystansem:
Zrobiłem też zdjęcia komory, szału nie ma ale staram się utrzymać trochę porządku:
Siema Pany!
Z racji tego że mam dzień wolny i żadnych poważnych zajęć postanowiłem powalczyć z konkretną przymiarką koła i spasowaniem, na razie tył bo na przód nie mam jeszcze nakrętek na gwint
Trochę fotek jest, bez dystansu na tyle się nie obędzie bo się chowają i jest lipa. Niżej beż dystansu:
Dystans 20mm i jest dobrze:
Do takiego spasu będę dążył w tym sezonie, nie za dużo nie za mało a w sam raz
Mam mały dylemat odnośnie koloru felg. Plan był taki że cały rotor w bieli a ranty wypolerowane na lustro. Zastanawiam się żeby zostawić wnęki na czarno, to podkreśli wzór felgi. Wczoraj tak myślałem i wpadłem na pomysł żeby wnęki zostawić czarne a całą felge, rotor i rant wypolerować. Co o tym myślicie?
[quote=""Marcin86c""]nie myślałeś żeby najpierw czerń odświeżyć?[/quote]
Zastanawiałem się co zrobić pierwsze i najpierw wypoleruje potem prysnę wnęki na czarno. Przed polerowaniem wyczyściłem je padem ściernym co by farba lepiej trzymała.
Ładne koło :oki:
Jak zrobiłeś ten kluczyk w scyzoryku? Myślałem ze to się da zrobić tylko dla kluczyka po małym lifcie(<97r), a z tym pewnie było więcej rzeźbienia :>