[9N] Planowanie koła zamachowego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
vw polo9n
Początkujący
Początkujący

[9N] Planowanie koła zamachowego

Post autor: vw polo9n »

Czy ktoś planował koło zamachowe w polo 1.2 tak o 25-30%????Czy to coś daje, lepiej wkręca się w obroty???
Łukasz
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

chyba nikt nie był kamikadze i takich rzeczy nie robił, jeśli by to coś dawało to konstruktorzy by zrobili lżejsze koło, ale jeśli jest takie to musi wytrzymywać odpowiednie siły, jeśli chcesz możesz być królikiem doświadczalnym i przeprowadzić taki manewr, ciekawi mnie co by to dało czy czasami by się nie rozpadło po jakimś czasie
Awatar użytkownika
vw polo9n
Początkujący
Początkujący

Maluch po splanowanym kole zamachowym szybciej wkręcał się w obroty i jeździł bez awarii, szkoda ze nikt nie robił takiej operacji w Swoim aucie, jak się zdecyduje i to zrobię to napisze wam o tym i jakie są tego skutki choć na dana chwile mam małego stracha ze silnik mojej 9eNki po tej modyfikacji się delikatnie popsuje :beg:
Łukasz
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

silniki 1.2 są delikatne więc no nie wiem jak to będzie, żebyś potem nie musiał dołożyć do tego interesu
Awatar użytkownika
vw polo9n
Początkujący
Początkujący

Ja wiem czy on taki delikatny, w styczniu minął rok jak auto ma 80KM i lata i jak na 3garowe 1.2 to się nieźle wkręca i wcale go nie oszczędzam jak chce sobie pojeździć ostrzej ale bym coś zmienił w silniku, troszkę mi mało, z mocy to już nic nie wyciągnę tak myślę a swap narazie jest w planach. Nie wiem muszę to przemyśleć, sadziłem ze jak rzucę hasło to mi się tu wszyscy rozpiszą, i podziela się wiedzą a tu okazuje się ze nikt tego nie robił. Jedyna myśl która mi się nasuwa na dana chwile, ze jak inni tego nie robili to tego nie robic
Łukasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”