(6N) Zamienniki błotników przednich.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Szukam błotników w kolorze, ale to chyba nie realne aby takie znaleźć (LR5Y). W związku z tym muszę kupić zamienniki błotników i pomalować w kolor. Jak ktoś wie gdzie można takie zamienniki nabyć proszę aby się tą wiedzą podzielił.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

pawellini
mial dac znac
przegladajac allegro znalazlem taka oferte
http://allegro.pl/vw-polo-6n-blotnik-pr ... 03933.html
moze gra warta swieczki jak zapewniaja gwarancje na lakier
s
sternik1973
Newbie
Newbie

Post autor: sternik1973 »

Widziałem Tego sprzedawce na Allegro.
Myślę, że lakieruje zamienniki.
Jeśli się zdecydujesz na zakup daj znać o jakości i pasowaniu elementów.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Co do zamienników - w moim przypadku jest ten sam problem co w zamiennikach do golfa 3 - ocierają się o nie drzwi przy otwieraniu.
s
sternik1973
Newbie
Newbie

[quote=""Winiacz""]Co do zamienników - w moim przypadku jest ten sam problem co w zamiennikach do golfa 3 - ocierają się o nie drzwi przy otwieraniu.[/quote]
A gdzie je kupowałeś, albo jakiego producenta warto unikać?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Już od ponad pół roku szukam błotników (LR5Y). W związku z tym że są nie do zdobycia, pytałem się już w sklepie o zamienniki ale skoro:
[quote=""Winiacz""]Co do zamienników - w moim przypadku jest ten sam problem co w zamiennikach do golfa 3 - ocierają się o nie drzwi przy otwieraniu.[/quote]
Wszystkie zamienniki tak mają?
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Jeśli kupować zamiennik to tylko najdroższy produkowany w Hiszpanii, ja właśnie taki zamówiłem i jutro będę chciał go dopasować przed malowaniem wiec powiem jak jest. Wszystkie tanie shity są niedorobione od razu jak wychodzą z prasy.
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

To ja czekam na info jak będzie pasował. I jak się nazywa ten zamiennik.
G
Grzesiek
Newbie
Newbie

Post autor: Grzesiek »

[quote=""marcc_Jr""]pawellini
mial dac znac
przegladajac allegro znalazlem taka oferte
http://allegro.pl/vw-polo-6n-blotnik-pr ... 03933.html
moze gra warta swieczki jak zapewniaja gwarancje na lakier[/quote]
Kupowałem błotnik do 6N2 od tego sprzedającego, o ile kolor idealnie podpasował (LA7W), to spasowanie średnio, zrobiła się większa szpara między błotnikiem, a drzwiami. Na początku kłuło w oczy, teraz mi się trochę opatrzyło, ale idealnie nie jest. Cóż, błotnik zamiennik z Azji,nie pamiętam dokładnie skąd.
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Właśnie wracam od lakiernika. Mówi, że zamienniki nie pasują i abym sobie je darował.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

da się kupić nowe, oryginalne błotniki w dobrej cenie, ale trzeba nad nimi trochę popracować:
http://allegro.pl/blotnik-137-prawy-prz ... 31975.html
http://allegro.pl/emu-krakow-blotnik-pr ... 46878.html

ja takie właśnie kupiłem. jeden był trochę porysowany, bo sprzedawca jeździł z nim co tydzień na giełdę, ale udało się go odratować i oba pasują idealnie:
Obrazek
Awatar użytkownika
przemo92

Post autor: przemo92 »

Ja wczoraj odebrałem zamiennik lewego błotnika, kosztował mnie 90zł. Od razu zabrałem się za przymiarki i ogólnie jest ok, wszedł na swoje miejsce bez problemu, w miejscu łączenia z drzwiami jest równo i szpara między elementami jest ok jedyne co zauważyłem po zamknięciu maski jest trochę większą szpara między maską a blotnikiem myślę że jest to kwestia wyregulowania maski na zawiasach bo z prawej strony jest za ciasno i to że błotnik nie był do końca skręcony i biorąc pod uwagę wypadkową przeszłość auta. W tygodniu idzie do lakierowania i zobaczę jak to wyjdzie jak juz skręcenie wszystko porządnie do kupy. Co do firmy to zobaczę jak wrócę z pracy bo całkiem zapomniałem.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

zamienniki są do dupy ,kupilem rok temu 2 , blacha cienka strasznie , juz wychodzi rdza , nic tylko szukac orginalnych . Nawet uzywanych ale bez rdzy
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

błotniki w polo gniją w szczególności na dole przy łączeniu z progiem, oraz na rancie przy nadkolu. wystarczy je solidnie zabezpieczyć od wewnątrz tak jak na rysunku czymś typu BITEX i przetrwają długo:
Obrazek
brak konserwacji w skrajnych przypadkach kończy się tak:
Obrazek
ważną rolę pełni tu nadkole. oryginalne na dole przy progu jest zagięte w stronę tyłu auta, dzięki czemu nie pozwala na dostawanie się brudu w strategicznym miejscu. zamienniki tego nie mają:
Obrazek
s
sternik1973
Newbie
Newbie

[quote=""krzyDOLAR""]da się kupić nowe, oryginalne błotniki w dobrej cenie, ale trzeba nad nimi trochę popracować:
http://allegro.pl/blotnik-137-prawy-prz ... 31975.html
http://allegro.pl/emu-krakow-blotnik-pr ... 46878.html

ja takie właśnie kupiłem. jeden był trochę porysowany, bo sprzedawca jeździł z nim co tydzień na giełdę, ale udało się go odratować i oba pasują idealnie:
Obrazek[/quote]
A skąd wiesz,że to są oryginalne błotniki?
Po czy można to poznać?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”