[86c2f] Bel Air tymczasowe zakrycie dziury po dachu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Dejw
Newbie
Newbie

[86c2f] Bel Air tymczasowe zakrycie dziury po dachu

Post autor: Dejw »

Szanowni forumowicze :)

do swojej polówki bel air 86c2f 93r obecnie poszukuję dachu. http://www.polo-land.fr/site/lapolo/ver ... el-air.jpg Mój do niczego się nie nadaje. Czy macie jakieś pomysły na tymczasowe w miarę szczelne zakrycie dziury po dachu - dach planuję zdjąć i próbować rekonstruować?
Padały pomysły zakrycia go plexi, spieniony plastikiem, folią. W przypadku tworzyw sztucznych jest duża szansa na odkształcenia, więc odpadają. Folia w miarę trzyma, ale większy deszcz i pewnie puści.
Oczywiście poszukuję rozwiązania, które nie uszkodzi konstrukcji karoserii - jeżeli takowe w ogóle istnieje.
Ewentualnie czy możecie polecić, gdzie warto szukać takich rarytasów jak dach do bel air?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ;)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote="Dejw"]Ewentualnie czy możecie polecić, gdzie warto szukać takich rarytasów jak dach do bel air? [/quote]
niemcy, francja, ale szanse marne
lepiej oddać auto do speca od cabrio
D
Dejw
Newbie
Newbie

Post autor: Dejw »

Przez weekend też doszedłem do takiego wniosku. Jeżeli dojdzie do jakiejkolwiek "rzeźby" jest duża szansa, że wpłynie to negatywnie na konstrukcję karoserii - a jak wiadomo tego nikt nie chce.

Dzwoniłem do dealera webasto i ten odesłał mnie do serwisu w Wwa Brzyszcz serwis. Ktoś coś o nich wie?
Znalazłem jeszcze speca od dachów do polo gdzieś w Brzegach (nie pamiętam nazwy firmy,facet robi tylko te dachy, ma zrobić masówke w najbliższym czasie).
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”