Witam mam polo 9N 1.4 TDI 2002r i zauważyłem podczas wymiany oleju że mam uchlapana skrzynie w oleju dokładnie z tego elementu co oznaczyłem na foto. Moję pytanko co to jest i jak wymienić tam prawdopodobnie uszczelniacz
[*]
Tylko sprawdź czy to faktycznie olej ze skrzyni (inaczej pachnie). Bo tam też chlapie jak pada uszczelniacz na wale korbowym od strony koła zamachowego.
Właśnie niby nad przegubem jest osłonka a nad osłonką jest zachlapane lekko ale nie powinno. Chyba jeszcze raz się dokładnie przyjrzę tej sprawie, umyje skrzynie i silnik i myślę że wtedy trzeba zaobserwować. Dziękuje za odpowiedzi
Jest napędzana z wałka rozrządu. Zaraz nad łączeniem silnika ze skrzynią. Jak jest firmy Lukas to podłóż papierowy ręcznik i się przejedź. Potem obejrzyj czy nie śladów paliwa lub czy nie cieknie olej w miejscu łączenia z głowicą ,ale najczesiec leje paliwem spod dekla. U mnie najpierw kapało myślałem że to olej bo ropa rozmywała stare złogi oleju. Potem jak uszczelka padła całkowicie wypompowała 10 litrów w 5 minut. Ja wymieniłem na BOSCHA ale ktoś mi mówił że wystarczy wyrównać dekiel (i wypolerować) i dać troszkę krótsze śruby bo oryginalne są minimalnie za długie i nie da się porządnie przykręcić.
No i mistrzu chyba z tej pompy mi wali albo ropa albo olej. Dopiero co kupiłem to auto więc może jeszcze nie będę się brał za to tylko jeszce umyje dokładnie silnik i jak już 100% bede pewien to bede brał się za naprawe. Chodz bardziej wygląda mi to na wyciek od strony uszczelki pod głowica chodz jak już bym wymontowywał to trzeba by wszystki uszczelki w niej wymienić co by sytuacja się nie powtarzała za czesto... Dzieki za ptzydatną wskazówke
Silniczek wymyty bedę obserwował ewentualne wycieki dam znać co tam się dzieje