[6n2] Demontaż lusterka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
GIE92
Newbie
Newbie

[6n2] Demontaż lusterka

Post autor: GIE92 »

Witam, przeszukałem całe forum i nie znalazłem informacji o tym. Jak zdemontować ele lusterko w 6n2? Są posty ze zdjęciami, ale usuniętymi bądź nieaktywnymi linkami.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

potrzebujesz wkrętak gwiazdkowy,wkrętak płaski, oraz coś do podważania boczka żeby wypiął się z zatrzasków ( może być wkrętak płaski)
zdejmujesz osłonę z rączki od zamykania auta, tam są 2 śrubki, które trzymają cały boczek oraz ściągasz gumową osłonę korbki jeśli masz korbotronik zamiast szyb elektrycznych, następnie odkręcasz wkręt który jest umieszczony w boczku na samej górze przy szybie od strony zawiasów drzwi, koleinie bierzesz coś do podważania boczka wsadzasz od dołu drzwi najlepiej tam gdzie szpara jest największa przesuwasz w stronę zaczepu i lekko odchylasz, aż zaczep puści koleinie robisz tak ze wszystkim, jeśli masz lustra manual musisz odkręcić regulację lusterka, a jeśli to elektryk to aby odpinasz kostkę no i masz już zdjęty boczek.
Przy lusterku masz osłonę, w której siedzi głośniczek nisko tonowy, na dole masz śrubkę wykręcasz ją oraz bierzesz coś do podważenia żeby wypiąć go z zaczepu, pod nim ukażą ci się 3 śrubki od lusterka odkręcasz je ( uwaga stawiają czasami opór weź dobry wkrętak ) i masz już zdemontowanie lusterko.
Pomogłem ???
p
polopatryk1234
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: polopatryk1234 »

Tutaj masz filmik jak się dostać do lusterka
https://www.youtube.com/watch?v=sHJAiZj7anM
a dalej to już wiadomo ;)
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
viewtopic.php?f=30&t=38452