[6N] jakie amortyzatory do spreżyn eibach pro kit

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marcin0205
Newbie
Newbie

Post autor: marcin0205 »

witam wszystkich po testowałem trochę amortyzatorów do polo moje konfiguracje jakie miałem

spręzyny weitec niby -35 + amortyzatory KYB excel G sraszne twardo i mało komfortowo w dodatku spreżyny miały mieć -35 a opadł przód -50 a tył -30 i amortyzator z KYB rozsiekł się

sprężyny eibach pro kit -30 + amortyzatory sachs adventage przód 170 888 i tył 170 885 komfort bardzo fajny przód ciągle stukał i nie było na to siły 2 komplety przednich amortyzatorów zareklamowane i kasa odzyskana były głuche pukania po małych nierównościach

sprężyny eibach pro kit -30 + amortyzatory Bilstein B4 przód VNE 4501 i BNE C886 duzo bardziej twardo niż na sachs ale nic nie pukało

sprężyny eibach pro kit -30 + amortyzatory KYB 333712 i tył KYB 34327 też było twardo jak na bilsteinach może ciutek mniej ale tylne talerzyki amortyzatorów KYB były o 1,5 cm niżej niż na amortyzatorach sachs co spowodowało że auto stało jakby były w bagażniku 2 duże kamienie tragedia wręcz przód był wyżej tył był niżej

teraz zamierzam kupic amortyzatory do sprężyn eibacha pro kit -30 SACHS super touring na przód sachs 170 889 jest to olejowy amortyzator bardzo miękki na tył 290 929 amortyzator gazowy czy kots z was ma taka konfiguracje ? jak sie na tym jeździ ? czy przednie amortyzatory nie będą za mięknie ?

Dowiedziałem sie tez że amortyzatory Bilstein VNE 4501 są do polo 6n a VNE 4502 są do polo 6KV i są o jakiś 1,5 cm krótsze czy ktoś z was zamontował VNE 4502 do polo 6n ?
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

marcin0205 ja ma teraz z Eibachami amorki Techixa i powiem, że jest jest rewelacja, dużo lepiej to jeździ niż wcześniej B6. Zgoda, B6 jest sztywniejsze, mniej się przechyla, ale za to jest mniej czułe na nierównościach od Technixa co w praktyce, na nierównych drogach powodowało nerwowość w zakrętach. Teraz jest dodatkowe 2cm niżej, a komfort wyższy. Latam już ponad 2 lata, żadnych stuków, cichutko wszystko pracuje
m
marcin0205
Newbie
Newbie

Post autor: marcin0205 »

Właśnie chodzi mi tez o to żeby przód był trochę niżej ale żeby był nadal komfort taki jak był. Masz foto z twojej polówki ? wyślij mi proszę na priva ?
Awatar użytkownika
alpkamil
Początkujący
Początkujący

Post autor: alpkamil »

kupilem tez eibach pro kit -30/-30 i szukam teraz amorkow...
Chcialbym Bilstein B6 ale sa nie osiagalne do kupienia.. nie wiem gdzie sie kupuje...
Kayaba Ultra sr do Polo 6N - rowniez szukam i szukam - nie osiagalne..
ale :) z Waszych doswiadczen wnioskuje zeby kupic do eibachow pro kit amorki Techixa o skroconym skoku.. jest dodatkowe 2cm niżej, a komfort wyzszy niz w B6..
tylko jeszcze jedno mnie ciekawi - jak z seryjnymi amorami KYB Exel G beda sie sprawowac pro kity bo przeciez Exel G nie ma skroconego skoku..

podpowiecie mi cos jeszcze w tej sprawie?? prosze.... :bow:
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

[quote="alpkamil"]nie wiem gdzie sie kupuje...[/quote]http://sklep.bilstein.net.pl/
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

alpkamil sorry zapomniałem Ci odpisać na PW :blush2:
ale podtrzymuje to co napisałem wyżej. Uważam, że B6 do polo to gruba przesada no chyba, że auto ma być do sportu. W codziennym użytkowaniu takie MTSy/Ta sprawdzają się lux
Awatar użytkownika
alpkamil
Początkujący
Początkujący

Post autor: alpkamil »

554 zl 1 szt do przodu..
375 zl 1 szt do tylu..
komplet jedyne 1860 zl .................. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
w takim razie dziekuje, az tak duzo nie zarabiam zeby mnie stac bylo..
znaczy trzeba szukac cos tanszego....
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

przejrzyj jeszcze ofertę http://stpolska.pl/
to dawny Weitec
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”