Słuchajcie potrzeba mi ściągnąć pokrętła nawiewu przyciski do el.szyb cały ten panel od popielniczki w górę.
Ma ktoś może instrukcję jak to zdemontować po ludzku bez uszkodzeń?
na forum nie znalazłem także pytam. :scratch:
ja doszedlem do tego, że udało mi się sciągnąć pokrętła nawiewu i ogrzewania - silnie ruchem prawo-lewo i ciagniesz do siebie. nastepnie wymontowałem "tlo" obrotowych regulatorów - podważyłem od dołu (od strony przycisków do szyb) z prawej i lewej strony dość płaskim wkrętakiem i ładnie odskoczylo. Góra tego panelu wymaga troche manewrowania, ale też dało rade - radze zacząć z prawej lub lewej strony tej górnej części - inaczej może się połamać. Jak zdejmiesz ten panel - tło - zobaczysz 4 sruby mocujące całe pokrętła nawiewu. Pod nimi sa przyciski szyb - zaslepki da się wyjąć bezproblemowo - dalej w tę stronę nie szedlem. Popielniczkę wiadomo - wysuwamy do końca i naciskamy na to co wyszło przy konsole centralnej w dół i dalej wysuwamy. Radio - nie wiem czy konieczne jest wymontowanie.
Mam zeszyt serwisowy, ale nie kompletny jak chcesz to moge Ci go wyslac, podaj maila jest tam o demontazu konsoli centralnej - tego co jest w okolicach lewarka zmiany biegow.
A czy kolega posiada książkę Sam Naprawiam... Bo jest tam coś takiego nastr 232-234 tylko nie jestem pewien czy o to ci chodzi.
Przykładowy zrzut:
Czy o ten zaznaczony fragment??
W razie czego mogę przesłać na maila lub wrzucić na rapida tą książkę.
Dzięki koledzy za wyczerpujące odpowiedzi.
pozdrawiam wszystkich.
Kupiłem ostatnio takie coś i chcę to zamontować w konsoli na środku pomiędzy włącznikami szyb.
Chodzi mi o temperaturę zewn. http://www.allegro.pl/item639187593_sup ... metry.html
------------------------------------------
Temat do zamknięcia :beg:
[quote="rat4"]Dzięki koledzy za wyczerpujące odpowiedzi.
pozdrawiam wszystkich.
Kupiłem ostatnio takie coś i chcę to zamontować w konsoli na środku pomiędzy włącznikami szyb.
Chodzi mi o temperaturę zewn. http://www.allegro.pl/item639187593_sup ... metry.html[/quote]