[6n] wymiana wkładki zamka po włamaniu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
maxxxior
Początkujący
Początkujący

[6n] wymiana wkładki zamka po włamaniu

Post autor: maxxxior »

Witam
Ostatnio ktoś włamał mi się do auta i tym samym uszkodził zamek od kierowcy. Jak wkładam kluczyk to zamek nie chce się przekręcić w żadną stronę. Drzwi za pomocą przycisku od wewnątrz się zamykają. Pytanie brzmi, czy jak kupię samą wkładkę na allegro, to da radę to wymienić bez zmiany kluczyka? Czy muszę robić gdzieś w zakładzie gdzie dorabiają klucze zamek konkretnie pod mój kluczyk?
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

Kupić wkładkę i ślusarz dorobi ci wkładkę do klucza, lub też kupić wkładkę i ze starej wkładki (jeśli się da i nie są uszkodzone) przełożyć blaszki które odpowiadają za wzór klucza do nowej wkładki... a najlepiej najpierw wymontuj starą wkładkę i zobacz co jest uszkodzone :)
m
maxxxior
Początkujący
Początkujący

Post autor: maxxxior »

Dzis chcialem wyjac tą wkladke ale za nic nie chce wyjsc. Wyjąłem zawleczke nastepnie tą łopatke i sprężyne i nic. Wkladka ma lekki luz ale nie chce sie wysunac ani na zewn ani do wewn. W którą strone mam wyhąć wkładkę i w jakiej pozycji powinien byc kluczyk? Kluczyk włożony czy wyjęty? Przed rozlozeniem zamka czyli przed zdjeciem zawleczki sprezyny itd mozna bylo otworzyc zamek ale niestety nie mozna bylo go zamknąć. Drzwi musialem zamyjac od srodka. Po zdjeciu zawleczki i sprezyny zamek kreci sie w kółko ale blokuje sie w dwóch pozycjach...

Edit:
Ok udalo mi sie wyjac sama wkladke. Tylko nadal nie wiem co jest przyczyna tego ze zamek sie otwieral a zamknac sie juz nie chcial... wkladka niby wyglada ok... Pomoze ktos?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”