[6n] Ściąga na lewo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Sloth
W polo z przodu mogą ustawić Ci zbieżność + kąty, koszt waha się od 50 do 200 zł, zalezy co i gdzie. U mnie jest tak że zbieżność 50 zł + 10 zł/koło za ustawienie kąta. Jeśli zrobią Ci pełną geometrię i masz wszystko ok z zawieszeniem to Twoje przypadłości powinny minąć.
S
Sloth
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sloth »

żeby nie być jak większość - powiem co było mojej polówce i co ją uratowało.
Autko poszło na zbieżność (+ regeneracja alternatora i parę innych dupereli). Majster stwierdził, że musi mi zmienić opony (przód z tyłem), bo te z przodu są bardzo zjedzone (i tu się nie mylił). Na szczęście całe zawieszenie było w stanie dobrym (4 z małym minusem), powiedział że on by się tego nie ruszał, ale jak bardzo chcę to wymieni. Jako że na nadmiar kasy nie cierpię to poprosiłem by zostawił i ustawił tylko zbieżność (+ kąty). Na "rachunku" który dostałem widnieje pozycja 'ustawianie geometrii + wymiana klocków hamulcowych - 150 zł' (wyżej widnieje 'klocki hamulcowe - 120 zł' więc tam podliczył samą wymianę). Autko od tego czasu nie pływa, trzyma się drogi i nic nie ściąga (jedynie baaardzo drga kierownica, ale to przez opony a właściwie ich brak).
Kolejna wada w polówce wyeliminowana :yahoo:
Temat można zamknąć (ew zostawić, by ktoś inny się dopisał) :)
Obrazek
b
balon91
Newbie
Newbie

Post autor: balon91 »

Witam serdecznie właśnie odebrałem auto od mechanika który wymieniał mi maglownice + drążki z końcówkami.
auto musi mieć lekko skręconą kierownice w lewo aby jechać prosto, podobno ustawienie zbieżności to poprawi czy to prawda?
Proszę o opinie i pomoc w rozwiązaniu problemu
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Post autor: KoStEk »

Witam,

Tak powinieneś udać się na ustawienie zbieżności i kątów. Koszt w granicach 100 - 150zł.
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
----------------------------------------------------------------
Ślesin 2012, 2013, 2014
II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”