[9N] Wymiana licznika na ten sam model

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tomek12
Newbie
Newbie

[9N] Wymiana licznika na ten sam model

Post autor: tomek12 »

Witam wszystkich,

Proste i szybkie pytanie: czy wymieniając licznik na ten sam o tych samych numerach muszę go adoptować i czy muszę odłączyć aku przed całym zabiegiem.
Dodam, że chcę wymienić licznik, bo mam problem ze wskazówką licznika nie działa jak powinna mimo, że wymieniłem impulsator na nowy i to nie pomogło . Pozostałe wskaźniki działają ok.

Dzięki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Potrzebne będzie kodowanie licznik że względu na immobiliser. Najlepiej byłoby zczytać wsad obecnego licznika i po przekladce wczytać go do nowych zegarów.
Awatar użytkownika
tomek12
Newbie
Newbie

a to jakie programy i kabelki będą do tego zabiegu potrzebne?
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

VAG Commander 1.4 full do tego wystarczy. Potrzebny Ci zwykły kabelek K-line OBD2 za ok. 40-50zł. Z czytanie wsadu licznika obecnego i wgranie go do nowego, załatwi Ci od razu przyuczenie kluczyków do immo, zgranie licznika ze sterownikiem silnika, a także ustawienie Twojego przebiegu w "nowym" liczniku.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tomek12
Newbie
Newbie

super dzięki za pomoc
a czy będę musiał wykonać jakieś czynności jak wyciągnę mój stary liczniki odłączę od elektryki i zamontuje z powrotem ?
A moze jakaś duperelka czyli kropelka "WD40" na ta wskazówkę od prędkościomierza i będzie po kłopocie bo tylko ona dziwnie pracuje. Dziwnie to brzmi "ale moze".
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”