Czy zauważyliście u siebie taki objaw, że przy otwieraniu drzwi słychać jak skrzypi obudowa lusterek?
Brzmi to trochę dziwnie, ale tak jest.
U mnie przy drzwiach kierowcy jest to słyszalne dość wyraźnie, a przy drzwiach pasażera tylko przy otwarciu drzwi na max.
Prawe lusterko klikało mi podczas otwierania drzwi i to mi zrobili w serwisie VW w Pasewalku w Niemczech.
Natomiast strony pasażera ta czarna wkładka w lusterku jest trochę lużniejsza i czasami jak otwieram drzwi, to zdarzy się, że skrzypnie. Wziąłem bardzo cieniutki kawałek kartonu, ale bardzo cieniutki, dostałem do do usuwania pęcherzyków powietrza spod foli na ekranie telefonu i powsuwałem smaru pod cześć plastikową od góry i i z boków. Trochę pomogło, ostatnio pokazałem im w Pasewalku te lusterko i stwierdzili, że wszystko jest oki, bo aż tak nie klikało przy każdym otwieraniu drzwi jak wcześniej lewe. Po prostu ta cześć plastikowa, ten wkład nie jest dobrze wciśnięty lub dopasowany do obudowy lusterka. Tu raczej pozostaje wsadzenie nowego plastikowego wkładu..... Ja wszystko robię w Niemczech , bo u nas w Szczecinie ASO jest tragiczne....