Red Polcia by Świrkofsky

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Red Polcia by Świrkofsky

Post autor: swirkofsky »

Witam, od stycznia tego roku zostałem posiadaczem VW Polo 9n3. Nie jest to moja pierwsza przygoda z Polo, wcześniej miałem 86c. Byłem wcześniej zarejestrowany na forum, ale widocznie po przenosinach na inny serwer czy cosik założyłem konto ponownie. A teraz cosik autku.
Model: 9n3
Rocznik: 2007
Silnik: 1.4 TDI BSM 80 KM
Kolor: LP3G
Ilość furtek: 3

Wyposażenie:
  • - ABS
    - ESP
    - wspomaganie kierownicy
    - 4xpoduszka
    - tempomat
    - lusterka z kierunkowskazami
    - klimatyzacja
    - podgrzewane fotele
    - elektryczne szyby
    - elektryczne i podgrzewane lusterka
    - podgrzewane spryskiwacze
    - fotele z szufladami
    - halogeny przeciwmgłowe
    - komputer
    - radio RCD mp3
    - tapicerka isofix
Przeprowadzone zmiany:
  • - lampy przednie Daylight Sonar
    - zawieszenie gwintowane AP
    - felgi Alessio Vittoria 17H"x7.5J""
    - zaciski pomalowane na czerowno
W planach:
  • - rozbudowa audio
    - odświeżenie lakieru
    - chip
A tak się prezentuje:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wszystkie zmiany będą edytowane w pierwszym poście.

Na pierwszy plan poszło audio:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 30 mar 2015, 22:43 przez swirkofsky, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Proszę o poprawienie linków zdjęć na miniaturki.
Pod zdjęciem opcja "Pobierz kody" -> "Kody na fora dyskusyjne"
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

fajna polóweczka, tylko koło jakieś takie marne 15" moim zdaniem to za małe, wsadź 17" na niskim profilu i będzie mega :D
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

z czasem zmienię na jakieś 17", zbrakło funduszy już na większe :crazy: , nie zamierzam się jej pozbywać za szybko :cool2:
Obrazek
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Wziąłem się za audio w swojej Polci :grin: , w bagażniku będzie zabudowa lewego boczku oraz zakupiłem nowe boczki z gwizdkami i maskownicami pod głośnik do tyłu. Także w tym tygodniu będzie nowe brzmienie. Zakupiłem 15 mat STP do wygłuszenia drzwi, tylnych boczków oraz bagażnika na początek. Magnat Pro Power będzie grał w drzwiach i tylnych boczkach a w zabudowie bagażnika JBL GTO 1014 napędzany JBL GTO 752. Relację z montażu wstawię w tygodniu :)
Obrazek
A
Anonymous

no no widzę, że będzie sypało basem :D ale pod JBL GTO 1014 to ten wzmacniacz jak dla mnie jest za mały, GTO moc ciągłą ma 350W a moc szczytowa to 1400W, a ten wzmacniacz generuje tylko 220W, to ja juz w swojej polówce pod głośniki miałem 580W, więc no pomyśl bo u mnie było tak, że jak przekroczyłem moc wzmacniacza to się wyłączał, po prostu może ci się przegrzewać
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

jeśli chodzi o sprzęt CA to jestem laikiem, wybór padł na taki sprzęt, bo funduszy też już nie starczyło na nic lepszego. Zobaczymy jak to będzie współgrać wszystko razem pod rcd200. Na tą chwilę jestem w trakcie robienia zabudowy w bagażniku, cały sprzęt przyjdzie w tygodniu i wtedy będzie zabawa z podłączaniem i będę wiedział czy będzie się przegrzewał
Obrazek
A
Anonymous

kładź kable miedziane, nie polecam aluminium
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

żeby nie było, że cisza w temacie o to co do tej pory jest zrobione w związku z CA. Otóż tylne boczki zostały wygłuszone matami STP oraz założone ori plastiki pod głośniki oraz boczki z gwizdkami. Zamontowane zostały głośniki z tyłu Magnat Pro Power ze zwrotnicami ale wykorzystane zostały gwizdki zamiast tweeterów Magnata. Następnie cały bagażnik też został wygłuszony oraz zrobiłem zabudowę pod wzmacniacz JBL GTO 752. Kolejny etap to wygłuszenie przednich drzwi oraz wymiana głośników również na Magnat Pro Power, a także zrobienie zabudowy pod sub JBL GTO 804. A teraz mała relacja zdjęciowa:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
b
byrt
Newbie
Newbie

Post autor: byrt »

No ładnie się bawisz :)
Powiedz mi ile mat Ci poszło na sam bagażnik? I czy czuć różnice hałasu podczas jazdy?
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Ciekawa zabudowa, nie będzie się grzał ten wzmacniacz w takiej zamkniętej obudowie? W te okienko będziesz dawał jakąś plekse?
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

tak, w tym okienku będzie pleksa, a nad okienkiem są zrobione 3 dziury do cyrkulacji powietrza :)
Obrazek
Awatar użytkownika
przemo92

Post autor: przemo92 »

Pod suba będziesz wymyślał jakąś fajną zabudowę czy prosta skrzynia? Musisz wymodzić coś ciekawego bo zaczynasz fajnie ;)
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

zabudowa wzmacniacza jest już gotowa, pleksa wstawiona, całość obita filcem dobranym pod kolor filcu w bagażniku. także jeszcze tylko zabudowa pod suba i będzie gotowe. Na tą chwilę tak się prezentuje:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

P.S. przemo92 tak, pod suba będzie taka sama zabudowa tylko z drugiej strony :)
Obrazek
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Żeby nie było, że nic się nie dzieje, to wstawiam fotorelację z budowania skrzynki do głośnika JBL GTO 1014:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Dziś będę jeszcze wyklejał środek watoliną i obijał to filcem z zewnątrz. Dalsza relacja będzie na dniach ...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N3”