silnik: 1.6 AEE
moc: 89KM/157Nm
kolor: greendragon LC6P
liczba drzwi: 3D
Polo urodzone w kwietniu 96r. i zamieszkałe do września zeszłego roku w Wolfsburgu, w rewelacyjnym jak dla mnie butelkowym zielonym kolorze

NADWOZIE: 3 drzwiowe (jedyne słuszne

zmiany przeprowadzone na zewnątrz:

do zrobienia:
-tylne lampy Hella black lub 6n2 (zależenie od koloru felg na nastepny sezon)
-lakierowanie klamek
WNĘTRZE:
zmiany przeprowadzone w środku:

do zrobienia:
-wymiana wykładziny podłogi(mam, trza zamontować)
-el. szyby i centralny
-zmiana podświetlenia na czerwono
-czarna podsufitka
ZAWIESZENIE/KOŁA/HAMULCE:

do zrobienia:
-belka od Ibizy Cupry ze stabilizatorem(zaklepana, trzeba pojechać i odebrać)
-gruby stabilizator przedni GTI
-tarcze na tył
SILNIK: 1.6 AEE katalogowo 75KM/135Nm, obecnie 89KM/157Nm
zrobione:

do zrobienia:
-w kwestii mocy nie wiem, może

-wydech od 1.4 TDI który już mam - dospawanie 2 kwasiakowych fifek obciętych pod kątem
-kosmetyka pod maską-jakieś polerki, renowacje brzydkich elementów itp.
Pierwszy dzień, radocha jak cholera, w końcu pierwsze własne auto no i cały dzień doprowadzania do ludzkiego stanu

wersja zimowa, pierwsze "mody" czyli dymione lampy. kooooza

Później poszło już konkretniej - sprężyny KW 60/40 oraz felgi poddane kompleksowej renowacji i polerce rantów. Kosmetyka już w miarę ogarnięta (wtedy jeszcze nie wiedziałem co to detailing ale o auta w domu zawsze się dbało więc Polo musiało trzymać poziom

Kasia i Pola się lubią na szczęście

Obniżenie okazało się dla mnie mocno upierdliwe (B6 nie nadaje się do takiego obniżenia) więc zamiast Kw 60/40 wskoczyły nowiutkie Eibachy pro-kit 30/30. Zimówki zrobione z ówczesnym trendem na czerwony lip

Jako, ze moje auto miało po Helmucie przednie fotele od mk3 GT Special postanowiłem pociągnąc motyw z kolorową kratą dalej coś w stylu nowych VW GTI. Dorwałem boczki z czarnym materiałem w super stanie i po mega długim poszukiwaniu tylną kanapę z Golfa GT (wiadomo trafic kanapę z dośc rzadkiej wersji auta 93-94r. w idealnym stanie bywa czasochłonne). Zdjąłem materiał i zawiozłem do tapicera celem przerobienia go pod kształt dzielonej kanapy w moim polo. Efekt oto taki:

Srebrne koła jakoś mi nie leżały więc zmieniłem kolor

Kolejnym modem, który prawie każdy polówkowicz prędzej czy później przeprowadza były szerokie zdesie, od razu z halogenami

porobiło się troche stylingu to czas zająć się sprawami umilającymi proces prowadzenia auta

W międzyczasie wsiąkłem w temat auto-detailigu, zaczęły się pierwsze kosmetyczne zakupy i w końcy przeprowadzona samodzielnie gruntowna korekta lakieru

kilka fot z procesu

efekt końcowy przerósł moje oczekiwania, lakier wyszedł jak brand new

box Simota pod maską był prawie od początku, później wpadła za grosze nowa stalowa rozpórka OMP. Komora silnika równierz wylizana

nastepnym Must Have modem była dokładka od 6n2 GTI

i jeszcze smoked halogeny na deser

grać też coś tam gra

kolejna zima i kolejny pomysł na ożywienie stalaków - czyli "panda edition"

mini pakiet skórzany - kiera obszyta na wzór GTI oraz gała i mieszek od Fabii I

najświerzszy i jak dla mnie jednen z najważniejszych mod to przednie heble 256mm

2cm niżej za sprawą nowych amorków(B6 vs Technix)

aktualny look auta

C.D.N :acute: