[6n]Wszysko o: Zegary, Licznik - wymiana, rodzaje, wskazówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
schabs
Newbie
Newbie

Post autor: schabs »

Mam problem z zegarami polifcie, a mianowicie nie moge wyzerować licznika. Próbowałem na wszystkie sposoby ale ten "patyczek" ani drgnie. Ktoś coś podpowie?:)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""schabs""]Próbowałem na wszystkie sposoby ale ten "patyczek" ani drgnie. Ktoś coś podpowie?:)[/quote]
Trzeba by wyjąć zegary, rozkręcić je i sprawdzić czy jest cały ten patyczek. jak pękło na końcu to tylko wymiana tego przycisku.
Awatar użytkownika
Klaudek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Klaudek »

Witam.

Po wymianie licznika w moim SDI na licznik z Ibizy 1.9 TDI AFN + MFA zaczęła migać kontrolka oleju. Problem był jeszcze z kontrolką hamulca ale poradziłem sobie podając masę na 14 pin licznika (zużycie klocków hamulcowych do którego nie posiadam instalacji w moim caddy).

Ciśnienie oleju jest ok, na starym liczniku jest wszystko ok. Co robić? :|
Awatar użytkownika
tomcho666
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomcho666 »

[quote=""Klaudek""]Witam.

Po wymianie licznika w moim SDI na licznik z Ibizy 1.9 TDI AFN + MFA zaczęła migać kontrolka oleju. Problem był jeszcze z kontrolką hamulca ale poradziłem sobie podając masę na 14 pin licznika (zużycie klocków hamulcowych do którego nie posiadam instalacji w moim caddy).

Ciśnienie oleju jest ok, na starym liczniku jest wszystko ok. Co robić? :|[/quote]

Wydaje mi się, że tam mógł być czujnik ciśnienia oleju o innej.. rezystancji? Także moim zdaniem najprawdopodobniej to. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie :)
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego
Awatar użytkownika
Klaudek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Klaudek »

Być może to różne czujniki tak jak tomcho666 pisze, też nie wykluczam takiej opcji....

Ale jeszcze musze dodać fakt że po podłączeniu zegarów na stole w starych kontrolka oleju gaśnie i nie miga, a w nowych miga tak jak w samochodzie. Jakoś inaczej musi być rozwiązany układ powiadamiania o braku ciśnienia oleju w tych licznikach.

Brzęczyk nie brzęczy jak miga kontrolka, tylko sobie miga :butcher:
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Turas16v »

Witam panowie mam problem dziś pojechałem przegonić poli na autostrade troche i od predkosci 160 zaczeły sie szopki.Wskazowka od licznika zaczeła falować 160-80 40-180 jak chce..Niewiem oco tu chodzi raz jest dobrze ze jedzie normalnie i 190 i wskazowka ani drgnie a raz caly czas lata.Przewaznie dzieje sie to po wkreceniu na bardzo wysokie obroty.Licznik ogólnie działa dobrze inne wskazniki obrotomierz kontrolki itd. Slyszalem cos o jakims impulsatorze jak to sprawdzic gdzie to sie znajduje itd.Dziekuje z gory za odpowiedzi
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

Panowie nikt nie wie jak dostać się do tego impulsatora aby wyczyścić styki albo cos innego to może jest ?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""Turas16v""]Panowie nikt nie wie jak dostać się do tego impulsatora aby wyczyścić styki albo cos innego to może jest ?[/quote]

http://lmgtfy.com/?q=impulsator+skrzyni ... 3%B3w+polo
Odkręcasz ten czarny element- to impulsator
O jego czyszczeniu nic mi nie wiadomo

Ja bym na Twoim miejscu zrobił jeszcze test zegarów, używając kabelka diagnostycznego i oprogramowania
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

Polskim vagiem 4.9 da rade to zrobić dziwne to przed chwila jeździłem i raz jest super jak powinno być a za parę km polata góra dół opadnie na zero powróci znowu na dana prędkiość a czy w moich zegarach bo ja mam te przed liftem z białymi tarczami a nie te nowsze zrobię test?
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

Odpiolem aku na noc i zrobilem 30km i licznik chodzi jak nowy.Niewiem co mial za zwiazek odpieta klema na noc do tego objawu dodam ze po podlaczeniu swiecila mi sie kontrolka abs ale po zgaszeniu silnika ponownym odpaleniu przejechaniu kawalka dziala i tak samo licznik oco tu chodzi to sam juz niewiem
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Po pewnym czasie bez napięcia kasują się błędy z komputera (różnie bywa czasem 15min czasem 30min albo i godziny).
Zapewne nałapał błędów i zaczął świrować
C
Conect
Newbie
Newbie

Post autor: Conect »

Witam!
Mam polo 6n 1.6 benzyna i zepsuł mi sie licznik kilometrów i chciałbym sie dowiedzieć czy gdy kupie używany licznik to czy może być z polo 1.0,1.4 czy musi być z polo 1.6?
A
AarturR
Początkujący
Początkujący

Post autor: AarturR »

Witam, mam licznik ze zmienionym podświetleniem. Świeci dużo mocniej, jest to jakiś dołożony zestaw. Przestał mi świecić przedział KM od 20 do 200. Wygląda tak jakby przepaliła się jedna dioda. Miał ktoś z tym problem? Jak go rozwiązać?
Moje Polo: viewtopic.php?f=29&t=55889
------------------------------------------------------------
https://driiive.com/aarturr/VW-Polo-6N/#
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

rozebrać i zobaczyć co się stało
A
AarturR
Początkujący
Początkujący

Post autor: AarturR »

No tak, rozebrać tyle że nie mam cierpliwości do takich rzeczy i boje się coś popsuć... Po drugie, oświetlenie zobacze po sciągnięciu tarcz?
Moje Polo: viewtopic.php?f=29&t=55889
------------------------------------------------------------
https://driiive.com/aarturr/VW-Polo-6N/#
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”