[6n2] po wymianie tasmy airbag zaswiecil sie ponownie.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] po wymianie tasmy airbag zaswiecil sie ponownie.

Post autor: kitt87 »

Witam wszystkich. Mam taki problem otoz gdy kupilem swoja polowke (2000r. 1.4 60 KM 8V) kilka dni pozniej zapalila sie kontrolka AIRBAG z poduszek. Pojechalem do fachowca po podlaczeniu do komputera okazalo sie ze mam do wymiany tasme poduszki ktora znajduje sie w kierownicy. Okazalo sie ze byla wlozona jakas stara tasma prawdopodobnie z innego modelu. Zostala wymieniona i wszystko bylo ok az do wczoraj. Po 3 miesiacach kontrolka ponownie sie zaswiecila. I teraz pytanie czy to mozliwe ze tasma sie odpiela czy byla uszkodzona juz wczesniej poniewaz byla uzywana? Nowej do tak starego modelu raczej nie znajde A moze problem teraz tkwi gdzie indziej?
K.I.T.T.
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

być może zapalila się od czegos innego, czasami wystarczy zwykle zwarcie i wywali ci poduszka... podlacz pod kompa i sprawdz jaki jest blad
Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

Zauwazylem jeszcze jedna rzecz. Po wymianie tej tasmy gdy skrecam kierownica slychac takie dziwne ocieranie. Nie jestem pewny czy ta tasma jest prawidlowo zalozona, czy moze jest tez od innego modelu.
K.I.T.T.
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

ktoś już pisal cos na ten temat... poszukaj na forum
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ocieranie to zwykle suchy ślizg masowy
Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

Wymiana tasmy poduszki byla juz kilka razy po raz kolejny to samo. AIRBAG znowu swieci !!! Ile razy mozna wymieniac tasme poduszki ??
K.I.T.T.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”