[6n] prosze o porade i pomoc

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
farmervw
Początkujący
Początkujący

[6n] prosze o porade i pomoc

Post autor: farmervw »

Witam panowie mam maly problem moje polo bierze olej i to dosc sporo bo co dwa trzy tyg musze dolac bo jest pusto mozna powiedziec dodam ze mam 1,6 8v na gazie i czy jest sens aby robic remont czy wlozyc jakis inny silnik jesli tak to jaki aby nie bylo zbyt duzo kombinacji jak ktos ma jakis pomysl prosze o podpowiedz i porade najlepiej jak by ktos polecil kogos ze slaska :) z gory dzieki :)
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

[quote=""farmervw""]Witam panowie mam maly problem moje polo bierze olej i to dosc sporo bo co dwa trzy tyg musze dolac bo jest pusto mozna powiedziec dodam ze mam 1,6 8v na gazie i czy jest sens aby robic remont czy wlozyc jakis inny silnik jesli tak to jaki aby nie bylo zbyt duzo kombinacji jak ktos ma jakis pomysl prosze o podpowiedz i porade najlepiej jak by ktos polecil kogos ze slaska :) z gory dzieki :)[/quote]

Ze swojej strony poradziłbym Ci zrobienie remontu. Uszczelnienie silnika, pierścienie, uszczelka pod głowicą i głowica. Jeśli chodzi o części to pisz do użytkownika krzyDOLAR. Jak chcesz zaoszczędzić na mechaniku samochodowym, zrób ten remont sam. To naprawdę nic trudnego, wystarczy mieć trochę chęci i wolnego czasu.
Awatar użytkownika
farmervw
Początkujący
Początkujący

Post autor: farmervw »

wlasnie niewiem co zrobic bo ogolem niby 1,6 ale niema za bardzo czym jechac mam 86c2f 1,3 55km to tanta chodzi o niebo zrywniej jeszcze teraz tej 1,6 cos sie odwidzialo i na benzynie nie bardzo chce chodzic na gazie ok ale na beznynie gasnie i musli ogromnie jak dodasz gazu to sie dlawi i nie jedzie
Awatar użytkownika
wojtasek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wojtasek »

Najpierw wymień same uszczelniacze zaworów często to jest powodem nadmiernego zużycia oleju
nigdy nie jest tak żeby gorzej być nie mogło
s
szopal
Początkujący
Początkujący

Post autor: szopal »

Kolego, jeśli chcesz tym pojeździć jeszcze to tylko remont. Nie kupuj używanego silnika bo możesz trafić na gorszy!(osobiste przeżycie). Remont Ci wyniesie około 1500zł, nowy silnik z robocizną i uszczelkami 1700zł. A jak wyremontujesz to masz silnik jak nowy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”