[6R] COMFORTLINE a silnik 1.2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
marpis
Newbie
Newbie

[6R] COMFORTLINE a silnik 1.2

Post autor: marpis »

Na wstępie witam serdecznie wszystkich szczęśliwych posiadaczy VW Polo :D sam kilka dni temu nabyłem takie autko. Przejdę do rzeczy, szukałem sobie samochodu do miasta czasem na wypad poza nie, jednak w głównej mierze na dojazdy do pracy. Chodziło mi o małe spalanie (nie jestem amatorem wyścigówek :p bardziej zależy mi na komforcie). Traf chciał że na mojej drodze stanęło leciutko uszkodzone Polo z 2014 roku (10.04 - końcówka serii, uszkodzony zderzak przedni i chłodnica do wymiany) z przebiegiem dokładnie 1000km. za ok pół ceny nowego - jedyna wada (silnik 1.2 - z raportu VIN 44KW). Nie można było obejść obojętnie tego samochodu. :) obecnie jest u lakiernika który kończy prace... Nurtuje mnie jedna sprawa, znalazłem informację (nie pamiętam adresu strony) że w wersji COMFORTLINE (taką posiadam) były dostępne silniki 1.2 tylko w wersji 70KM, czy to prawda? Fakt ten potwierdzać może to że na wszystkich aukcjach polówki w wersji COMFORTLINE posiadają silniki 1.2 70KM. Dlaczego nigdzie nie mogę znaleźć analogicznej wersji do mojej Polówki?? :)
6
6Rpolo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: 6Rpolo »

dlatego, że jak ktoś kupował ten 1.2 to miała dwie wersje - 60 i 70KM. więc wybierał, którą? oczywiście 70.
\'99 Citroen Xsara 1.4B 75KM 2002-2006
\'02 Nissan Almera 1.5B 98KM 2006-2008
\'99 Seat Arosa 1.7SDI 60KM 2008-
\'09 VW Polo 6R 1.6TDI CR 75KM 2009-2010
\'10 VW Polo 6R 1.2 TSI 105KM[/colo
Awatar użytkownika
marpis
Newbie
Newbie

Logiczne :p dzięki za szybką odpowiedź :)
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

po pierwsze: kolega wyżej pisał [quote="marpis"](silnik 1.2 - z raportu VIN 44KW)[/quote]
wedle przelicznika masz 44kW to 60KM

po drugie: w starych cennikach które mi się zachowały widać że jednostka 1.2 (44kW) 60KM była dostępna tylko w wersji trendline , a mocniejsza odmiana tej jednostki o mocy (51kW) 70KM była już dostępna w trendline oraz comfortline

W ogłoszeniach może różnie pisać- sprawdź w papierach lub po wyposażeniu czy masz faktycznie comfortline. (chyba że zamieszano jak to przy końcówkach serii bywa i masz słabszy silnik w lepszym wyposażeniu)
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
Awatar użytkownika
marpis
Newbie
Newbie

Chyba właśnie doszło do jakiegoś "zamieszania" :p Pierwsze co, auto ma inne radio - Blaupunkt Philadelphia 835. Nie wiem dokładnie co to za wersja, może ktoś zaznajomiony z tematem pomoże :) na moim chomiku jest pełny raport chyba dosyć wiarygodny z tego co się dopatrzyłem w aucie. http://chomikuj.pl/mejko/Galeria pisze tam między innymi COMFORTLINE dodam że oglądałem zdjęcia takich polówek i zauważyłem że mają inne obicia foteli niż TRENDLINE, ciemne, prawie czarne takie jak u mnie z prążkami. Mam też sterowanie radiem w kierownicy.
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

[quote="marpis"] Blaupunkt Philadelphia 835.[/quote]
jest to zamiennik dla RNS 510, który współpracuje z komputerem pokładowym

[quote="marpis"] Mam też sterowanie radiem w kierownicy.[/quote]
kierownica multifunkcyjna była standardem jedynie w wersjach highline/cross/gti

auto jest z zagranicy czy krajowe?
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
Awatar użytkownika
marpis
Newbie
Newbie

France :)
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

[quote="marpis"]France :)[/quote]

i to by tłumaczyło silnik 1.2 60KM w opcji Comfortline- na każdy kraj oferta jest trochę inna

przykład aktualnego modelu w opcji comfortline (bez specjalnych pakietów):
- polska: dostępne 6 "silników" (w comfortline perfectline dostępne tylko 2 silniki !!)
- niemcy: dostępne 10 "silników"
Awatar użytkownika
marpis
Newbie
Newbie

No i pewnie takie będzie rozwiązanie zagadki :) heh, dzięki wielkie za wyjaśnienie sprawy Mark :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”