Ja właśnie z 65 zmieniałem, obcierały o nadkole przy max skręcie, na szczęście nie ma wielkich szkód. 65 są o 6,5% większe w obwodzie, licznik szaleje, a i auto jakoś buja. Ori to ori, zapłaciłem dużo, ale myślę, że będę zadowolony.
Na profilu 60 nic nie obciera licznik tez dobrze wskazuje z nawi na trasie porównywałem.Na zimę taki profil spoko. A na lato to albo 45 w 15'' lub 40 w 16'' no i przynajmniej te -60 ;-)
Ostatecznie w temacie opon. Opona wraz z kołem, amortyzatorem, sprężyną i piastą.... tworzą masę nieresorowaną. Taka masa jest wyliczona przez producenta i nie powinna być zmieniana. Ma to wpływ na łożysko wzdłużne amortyzatora, sam amortyzator czy sprężynę. U mnie skończyło się tak, że po wymianie opon na nowe, miałem jechać na zbieżność. (na starych oponach lewa strona wew. była zdarta) Dzień wcześniej byłem na przeglądzie, bo po cholerę ustawiać zbieżność nie wiedząc czy coś nie jest do wymiany?
Pan z przeglądu nie doszukał się niczego ale mówił, lewy drążek wewnętrzny może mieć luzy. Dodatkowo maszyna pokazała 11% rozbieżności. Dlaczego? Dowiedziałem się na drugi dzień, zostawiając auto by mechanik sprawdził ten drążek. Dodatkowo coś przy skręcie "stukało" jak by sprężyna odbijała etc.
Okazało się, że miałem pękniętą sprężynę po lewej stronie, zatarte łożyska wzdłużne. Tak to jest jak koła mają zbyt duży obwód i wagę.
Ostatecznie - na nowych oponach przejechałem 300km bez zbieżności (mam nadzieję, że nic nim nie jest ;-) ) a do nowych opon dołożyłem 350 zł za sprężynki i łożyska LMO. Tyle.
Mam kilka spostrzeżeń co do mojego auta i tak:
- czy macie zamykaną klapkę od wlewu paliwa? U mnie jest centralny ale zamykanie nie działa o ile jest.
- czy w przednich reflektorach klosze sobie siedzą sztywno czy można je przesuwać tj. ruszają się? Jeśli siedzą sztywno, to by zdjąć reflektory (w celu naprawy) muszę demontować przedni zderzak? Mam taką sytuację w lewym i prawym.
- czy wlaczył ktoś z podgrzewaniem siedzeń. Od kierowcy działa ale po długim czasie. Hmm gdyby był przerwany obieg grzałki to nie działało by wcale. Czasem działa szybciej. Fotel pasażera rozgrzewa się szybko. Może przełącznik/pokrętło brudne(duża rezystancja)?
-czy wasze polówki, 6n2 TDI są podatne na wyskakiwanie w górę na nierównościach. Do rzeczy, jadąc sobie po polskich drogach np. dojazd do obwodnicy Wrocławia S8 napotykam na wiele poprzecznych uskoków gdzie muszę zwalniać do 50 max bo inaczej walnę głową e podsufitkę a amory dobiją nieprzyjemnych hukiem. Ta sama trasa Clio z 2012r, bajka.
Dodam, że mam nowe sprężyny a i tak jest źle. Pewno wynika to z długości auta.
Pzdr, Grzesiek.
- jeśli chodzi o mnie to mam zamykaną klapkę paliwa
- miałem 2 komplety lamp w jednych odbłyśnik latał w drugich nie wiec nie wiem jak to w końcu jest :crazy: żeby zdemontować lampy musisz zdjąć zderzak
Dzięki za odpowiedź, sprawdziłem rysunki i fakt powinien być rygiel do wlewu - muszę się tym zająć.
Okazuje sie, że po wymianie sprężyn i łożysk wzdłużnych, dwa tygodnie po tym, coś zaczęło stukać na nierównościach a zwłaszcza podczas hamowania. Okazało się, że łączniki stabilizatora już nie spełniały swojej roli. W dolnej podkładce musiały się wyrobić dziury, tak że całość spadła i to co zostało wisiało sobie na stabilizatorze.
Wczoraj założyłem nowe łączniki (akurat MOGG) i auto jest całkiem inne. Nie buja już tak na długich nierównościach i jest znacznie sztywniejsze!
Na wszeliki zostawiłem sobie te łączniki, jak za jakiś czas tak się zrobi to będę miał zapasowe podkładki ;-P
Btw. a może tam dać pod ten duży dekielek jakąś mocną podkładkę z kwasiaka, co sądzicie?
Hej, wysiadając na promie urwałem przełącznik regulacji lusterka, patrzyłem na alledrogo i nikt nie ma szarego.
Czy szanowne grono nie ma prztyczka elektryczka?
ok co to za pasta, nie słyszałem?
No i jaka gąbka? Kolor - a może od razu linki zapodajcie chętnie podpoleruje moje lampy!
Szukałem takiej gąbki, ale bezskutecznie!