[6n] kompletna wiązka kabiny polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
leszek712
Newbie
Newbie

[6n] kompletna wiązka kabiny polo

Post autor: leszek712 »

Witam kupiłem kompletną wiązkę kabiny z elektrycznymi szybami grzanymi fotelami oraz z elektrycznymi lusterkami , oddałem auto do elektryka aby wymienił mi tą wiązkę , i tu pojawił się problem że nowa wiązka ma inne kostki pod deską inną kostkę do licznika inne kości do bezpieczników i elektryk powiedział że nie da się tego zrobić i tu moje pytanie czy może jest różnica w wiązce przed i po liftowej i czy można coś takiego zmodyfikować aby pasowało do mojego auta ?
Awatar użytkownika
damianese
Początkujący
Początkujący

Post autor: damianese »

różnią się przed małym liftem, po małym lifcie i 6n2 ;)
l
leszek712
Newbie
Newbie

Napewno nie jest od 6n2 , a da się wykorzystać wiązek przed litowa do po lifta ?
Awatar użytkownika
damianese
Początkujący
Początkujący

wymieniasz wiązkę na taką jaką miałeś czy coś kombinujesz z dokładaniem?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jeżeli jest taka sama ilość kabli to można połączyć na wsuwki zamiast kostek, trochę roboty ale da się
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Marcin86c

taa i zero hermetyki i co chwile problemy
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

zawsze można zabezpieczyć koszulkami termokurczliwymi, a same kostki też super hermetyczne nie są
Awatar użytkownika
damianese
Początkujący
Początkujący

ale są stabilne i nie rozłączą się- niech autor napisze co się stało i co chce zrobić ;)
t
tajpej

Post autor: tajpej »

kolega najwidoczniej kupił wiązkę z 6n2
żeby założyć ją do 6n est sporo zabawy ogólnie gra nie warta zachodu bo np w 6n sterowanie jest w środku konsoli w 6n2 w drzwiach
w 6n grzane fotele mają osobno przekaźniki w 6n2 są w przełącznikach i tak można wymieniać
l
leszek712
Newbie
Newbie

napewno nie jest z 6n2 ponieważ kupiłem kompletną i jest podpięty panel ze sterowaniem szyb elektrycznych i grzania foteli i widzę że jest to panel z 6n , moja 6n to golas nie ma nic z elektryki a kupiłem wiązkę z pełną elektryką wraz z mechanizmami szyb , wiązkami drwi zamkami pneumatycznymi itd . Elektry rozebrał deskę w moim polo i stwierdził że są inne wtyczki przy liczniku niż na nowej wiązce oraz inne wtyczki które idą do bezpieczników itd . Gdybam że jest to wiązka od przed lifta a ja mam już licznik po liftowy
Osoba która sprzedawała mi wiązkę mówiła że jest to wiązka z polo 6n gti ?
Awatar użytkownika
damianese
Początkujący
Początkujący

Dokładnie jest tak jak piszesz, a pytam dlatego bo nawet jeżeli dostaniesz wiązkę z polifta to i tak do golasa nie podejdzie. Przerabiałem to, musiałbyś mieć całą skrzynkę bezpiecznikową, przekaźnikową dołączoną razem do wiązki. Najważniejsze to przekaźniki. Miałem identyczną sytuację i po rozplątaniu wszystkiego wolałem powyciągać przewody z wiązki nowej i poprzekładać do starej tablicy i przekaźniki pododawać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”