Zauważyłem w moim aucie coś podobnego i wydaje mi się,że po pierwsze klima chce szybko osiągnąć zaplanowaną temperaturę stąd na początku działa wydajniej,po wtóre urządzenie by ocenić temperaturę wnętrza wg mojej oceny zasysa do czujnika powietrze.Dodam,że moje polo ma klimatronik którego sterowanie posiada bardziej zakurzoną kratkę wlotową po lewej w dolnej części panela sterowania i mniej zakurzoną po prawej stronie.
Pozdrawiam
Od wczoraj mam ten sam problem. Mniejsza wydajność klimy i jakies swisty ze srodka konsoli, które nie sa równomierne i sa tylko przy wlaczonym climatiku. Bez AC nie ma tego wiec nie sa to liscie. Jeszcze kwestia tego, ze jakby prawa strona cieplejszym dmuchala.
ROk czy 2 lata temu był czynnik sprawdzany, wyjęty i wtłoczony z olejem na nowo w ASO, ale nie było plukania i ubytku czynnika nie było.
Ktoś już wyjaśnił w czym tkwi problem?? U mnie klima również świszczy jakby była jakaś nieszczelność i gdzieś uciekał gaz pod ciśnieniem. Im wyższy bieg wentylatora tym głośniej. Może to po prostu taki odgłos sprężarki? Bez klimy wszystko ok.
podczepiam się pod temat. Mam podobny problem i jest to uciążliwe na tyle, że zbliża się lato a w aucie chuczy jak by jakieś sowy pod maską siedziały... Świst zależy od obrotów i biegu...
potwierdzam powyższe 2 rozwiązania. Miałem 400 gram czynnika i mało oleju. Po nabiciu klimy syndromy ustały Teraz jeszcze tylko zawieszenie i skrzynia i mozna jezdzic:)
Czy ktoś sie orientuje ile może kosztować kompletny serwis klimy w 9n łacznie z usunieciem nieszczelności( uszkodzony oring na przewodzie z czynnikiem)?
Powiedzmy ze w gruponie mam nabicie do pełna czynnikiem+ozonowanie+olej za 80zł to ile moga krzyknąć za wymiane oringu nawet jezeli trzeba sciagnac zderzak czy atrapę?
Witajcie.
Sprawę przerabiałem u siebie. Podobnie to wyglądało jak w opisie powyżej.
Sprawa z tym została usunięta po nabiciu "do pełna" klimy. Miałem mało czynnika chłodzącego...
Także dopić klimę i będzie cicho
Tak jak pisałem w tamtym roku dobicie klimy pomogło, ale nie na długo. Po około 2 miesiącach problem powrócił. Zabrałem się za to teraz bo klima już się nie załączała. Okazało się, że jest nieszczelność na chłodnicy. Chłodnica NRF, wymiana i nabicie w porządnym poleconym warsztacie kosztowały mnie 750 zł (pewnie i za 500 zł ktoś by to zrobił), ale obecnie klima chodzi bardzo wydajnie, od razu leci zimne powietrze i jest go dużo oraz nie ma żadnych niepokojących odgłosów. Czyli jeśli nabicie nie pomaga na długo (u mnie podczas nabijania niby była sprawdzana szczelność, ale to było w innym warsztacie) to polecam znaleźć lepszy warsztat i szukać nieszczelności.