[6n] Lampa przednia lewa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gasiorek
Newbie
Newbie

[6n] Lampa przednia lewa

Post autor: gasiorek »

Czy jest różnica między lampą od sedana a lampą do kombi?

podczas nie groźnej stłuczki zbiła mi się lampa przednia lewa (od strony kierowcy). Wszystko ładnie pięknie, jadę sobie na szrot lamp kupa... podałem rocznik auta, wersje i dostałem używaną lampę. Wracam do domu chce ją zamontować a okazuje się że jest całkiem inna, wtyk podwójny, inne mocowanie. Dziś pojechałem wymienić lampę i wziąłem również starą żeby porównać... Pan poszedł znalazł mi taką samą jak miałem tylko z dobrym kloszem (dodał że to z cordoby). Wracam do domu a tu dalej to samo, lampa nie pasuje. Obudowa, mocowanie, wtyk to samiutko tylko klosz nie pasuje do mojego grilla. Jutro jadę dalej na szrot wymienić lampę...

moje polo jest w kombi z roku 98, i zauważyłem że ich jest mniej jakoś i trzeba poszukać lampy z kombi bo z sedana i innych sie nie na da...
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Dave. »

to Polo Variant ma takie samo mocowanie lampy jak Caddy/Ibiza/Cordoba - chodzi o lampe przednią bo kierunkowskaz z seata jest mniejszy...

i lampa do tego frontu powinna pasować z sedana bo nie wiem czym tu by się różnił a co do lamp z seata to może dość że jest lekko inaczej wyprofilowana bo tam jest inny grill... niestety nie miałem porównania obydwu aut ale wcześniej brat miał Caddy mk2 a potem Cordobe 6k i lampy były takie same, przynajmniej mocowania i kształt bo kierunkowskazy już były inne

może twoje auto było lekko puknięte i tamte lampy dopasowywane były... tak jak miałem w cordobie jak je ściągałem to potem męczyłem się pół dnia żeby dopasować aż na koniec swoje dziury wierciłem bo inaczej by się nie dało

:arrow: a jeśli podczas stłuczki ci się przesunął lekko pas to nie będzie żadna pasowała, brat też raz lekko puknął w auto (Caddy'm mk2 - front jak u Ciebie) i siadło na lampe, klosz się stukł i zmienił sam klosz lecz lampa już nie pasowała i musieliśmy naginać lekko pas (przy mocowaniach) i dawać podkładki pod uchwyty... choć to nie było wcale widać, że pas ruszyło (brakło paru cm przy hamowaniu) to lampa już nie pasowała
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich.

Obrazek[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 9a0f98746b][i
Awatar użytkownika
stilo_kielce
Newbie
Newbie

Post autor: stilo_kielce »

Podłączę się do tematu.

Otóż muszę wymienić lampę przednia w polo 6N z 1997 roku. Auto jest wyposażone w elektryczną regulację wysokości świateł. Czy mogę zakupić lampę z manualną regulacją czy jednak muszę szukać takiej przystosowanej do regulacji elek.

Z góry dziękuję za odpowiedź
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”