[9N] Plecionka - Łącznik elastyczny wydechu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Olafejs
Raczkujący
Raczkujący

[9N] Plecionka - Łącznik elastyczny wydechu

Post autor: Olafejs »

Witam,

dziś miałem okazje zajrzeć pod auto i zauważyłem że moja plecionka z jednej strony już jest w stanie kiepskim. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć jej (Allegro, ETKA, InterCars), czy ktoś już z forumowiczów ją wymieniał? albo miał do czynienia z tym łącznikiem elastycznym ?

W serwisie Skody powiedzieli że przez tą plecionkę są błędy komputera pt. za bogata mieszanka.
Obrazek
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Jeżeli chodzi o taką złączkę to z tym raczej nie powinno być problemu :) Normalnie wycinasz pod samochodem tą która masz urwaną sprawdzasz jaka Ci potrzebna długość i jakie Fi. Bez problemu w każdym motoryzacyjnym powinieneś dostać :) później sobie elegancko wspawasz nową :)

Obrazek

A co do tego co Ci powiedzieli w serwisie skody to raczej nie był bym przekonany ;/ Co prawda jeżeli sonda lambda jest za złączką i ewidentnie jest nieszczelność to może pokazywać błąd ale to już raczej złącze musiałoby być całkiem oberwane
t
tornado
Początkujący
Początkujący

Post autor: tornado »

Wymienialem juz 2 razy. Wytrzymala 1.5 roku okolo
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

Sam to ostatnio robiłem. Kupujesz uniwersalne. Musisz sobie zmierzyć tylko długość i grubość. Dobrze by była jakby była trochę dłuższa od oryginalnej wtedy jest łatwiej wspawać. Ja za swoją w intercarsie dałem ok. 60zł.
Awatar użytkownika
Olafejs
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Olafejs »

Dziś podjadę do serwisu co się zajmuje tłumikami i układami wydechowymi, telefonicznie powiedzieli że 80zł - 150zł zależy jaka plecionka :)

Sonda lambda jest przed plecionką a nieszczelność jest minimalnie słyszalna wiec nie wiem czy to może być wina za bogatej mieszanki.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”