[6n2] Blokuje się manualny mechanizm opuszczania szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Bartek-osw
Początkujący
Początkujący

[6n2] Blokuje się manualny mechanizm opuszczania szyby

Post autor: Bartek-osw »

Witam,
przez jakiś dzień,dwa czuć było, że szyba kierowcy ciężko się odsuwa i zamyka. Zignorowanie tego przyniosło taki skutek, że teraz szyba odsuwa się tylko 2-3cm i dalej stop. Dodam, że rączka od odsuwania zmieniła swoją pozycje przy całkowitym zamknięciu szyby o jakieś 90 stopni. Teraz słychać tylko chrobotanie i odsuwa się tak jak napisałem. Rozebrałem boczek itd. ale mało tam widać.

Miał ktoś może już taki problem?
Czy w ogóle wymontowanie całego tego mechanizmu coś da?
Czy w polo 6n2 i 6n jest taki sam ten mechanizm?
B
Bartek-osw
Początkujący
Początkujący

Nikt? Nic?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jak nikt nie napisał nic sensownego to może ja napisze cokolwiek.. lepsze to niż "up"

wygląda na to że coś sie połamało
zdejmij boczek i zobacz co się tam dzieje

czy 6n i 6n2 mają takie same nie wiem ale poszukam w etce czy mają takie same numery katalogowe, ale na logikę powinny pasować

----------------
edit

podnośniki w 6n i 6n2 maja te same numery fabryczne za równo w wersji 5 jak i 3 drzwiowej, więc powinny pasowac, ale może ktoś kto zmieniał się jeszcze wypowie dla pewności
B
Bartek-osw
Początkujący
Początkujący

Dzięki;)

rozebrałem wszystko i linka w dwóch miejscach się rozwarstwiła i pozaciągała więc właściwie mechanizm do wyrzucenia. Na allegro zestaw naprawczy - 129,99zł. Zamiennik na lewą stronę 130zł, na szrocie ~60zł. Co lepiej wybrać?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ja bym brał oryginał ze szrotu
zamiennik może byc zrobiony z waty, a naprawiać za 130 kiedy można używane kupić za 60 chyba nie ma sensu
B
Bartek-osw
Początkujący
Początkujący

W zwiazku z niemoznoscia dostania nigdzie uzywki zakupilem zamiennik za 86zl. Jednak okazalo sie ze po zlozeniu za bardzo wystaje wieloklin na ktory naklada sie raczke... Prawdopodobnie jest on do 6n. Koniec koncow z dwoch zlozylem dwa przekladajac kawalek blachy z tym wieloklinem ze starego podnosnika.

Na pewno nie pasuje wiec do 6n2 z 6n !!! ze wzgledu na dluzsz wieloklin i mocowanie samej raczki ( w 6n2 na srubke a 6n na jakis zatrzask)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”