[9N] Włączenie sygnału centralnego zamka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Matraxo
Newbie
Newbie

[9N] Włączenie sygnału centralnego zamka

Post autor: Matraxo »

Mam pewien problem. Chciałem aktywować dźwięk przy otwieraniu i zamykaniu auta poprzez vag com. Wykonałem wszystko wg instrukcji z forum, program łączy sie z modułem komfortu, wchodzę w 46, potem w 10, wpisuje 07 klikam Ready i nic się nie dzieje. Pomóżcie forumowicze.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Po opisanej przez ciebie operacji odczytasz tylko wartość jaka jest zapisana. w następnej kolejności trzeba zakodować odpowiednio kanał. napisz jaka masz teraz wartość po odczytaniu z powyższej procedury. bo ja z pamięci nie powiem na co zmienić.
M
Matraxo
Newbie
Newbie

O to chodzi że nie wyświetla mi nic, w polu kanał jest 00, wpisuje ten który mnie interesuje klikam Ready i zero reakcji, nie wyświetla aktualnej wartości i nie da się wpisać rzadanej w odpowiednie pola.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

A inne kanały, lecąc od 01, coś pokazują? Czy też pusto? Może być tak że nie masz tej opcji u siebie i jej nie zakodujesz.
M
Matraxo
Newbie
Newbie

Inne kanały też nic nie pokazują. Dziwi mnie tylko fakt ze opcja komfortu działa, czyta numery modułu ale nie da sie nic zrobić w kanałach. Czy może to być rownież wina użytego kabla?
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Z tego co pamiętam jak grzebałem to jest opcja włączenia sygnału przy zamykaniu ale aktywacja nic nie daje jeśli nei ma się fabrycznego alarmu w komforcie.
M
Matraxo
Newbie
Newbie

U mnie fabryczny alarm właśnie jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”